Actiunile Porsche au crescut puternic

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 10:14
1401 citiri
Actiunile Porsche au crescut puternic

Actiunile Porsche au urcat cu 16%, la 69,34 euro pe unitate, cea mai mare crestere din ultimele 21 de luni, dupa ce un judecator american a respins acuzatiile ca grupul ar fi inselat investitorii, eliminand astfel un obstacol important pentru fuziunea cu Volkswagen, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Producatorul german de automobile de lux era acuzat ca a provocat unor fonduri de hedging pierderi de peste doua miliarde de dolari prin inselarea investitorilor, cand a cumparat actiuni Volkswagen (VW) in 2008 in scopul preluarii grupului.

Reclamatiile au fost facute de fondurile de hedging Alliott Associates si Black Diamond Offshore, in numele a 39 de fonduri din SUA si strainatate.

Holdingul Porsche era acuzat ca a inselat investitorii, ascunzand faptul ca intentioneaza sa preia VW, precum si cat de mult a investit in actiunile producatorului auto german.

Judecatorul a aratat, pe 30 decembrie, ca astfel de acuzatii de frauda se aplica doar actiunilor listate la bursele interne si a tranzactiilor pe aceste piete si a precizat ca decizia se va aplica si altor reclamatii simulare impotriva Porsche.

"Porsche a scapat de un obstacol important din calea fuziunii cu VW. Combinarea VW cu Porsche a devenit mai probabila in urma hotararii judecatoresti din SUA", a declarat Marc-Rene Tonn, analist la compania MM Warburg.

Directorul general al VW, Martin Winterkorn, a declarat, la sfarsitul lunii noiembrie, ca fuziunea ar putea fi blocata pana la solutionarea unor dispute fiscale din Germania si a unor procese din Statele Unite.

Porsche a convenit in august 2009 sa fuzioneze cu VW, dupa ce nu a reusit sa preia grupul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#actiuni, #porsche, #investitori, #volkswagen , #stiri Volkswagen