Volkswagen reduce estimarile pentru 2012 din cauza crizei europene

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 14:23
1537 citiri
Volkswagen reduce estimarile pentru 2012 din cauza crizei europene

Producatorul auto german Volkswagen (VW) si-a redus estimarile privind vanzarile din 2012 cu 300.000 de vehicule, din cauza declinului economiei europene, a anuntat vineri publicatia germana "Handelsblatt".

Ziarul citeaza surse din companie care ar fi afirmat ca numai in Europa Volkswagen si-a revizuit in scadere prognoza privind vanzarile cu 250.000 de vehicule. Un purtator de cuvant al grupului auto german a refuzat sa comenteze informatia, transmite Reuters.

Volkswagen, cel mai mare producator auto din Germania, a anuntat luna trecuta ca vanzarile grupului au urcat cu 9,1% in primele opt luni din 2012, la 5,19 milioane de vehicule (6,56 milioane de euro) dar a avertizat ca situatia economica din Europa Occidentala este inca tensionata.

Duminica, Volkswagen a dezmintit un raport aparut intr-o revista germana in care se arata ca firma este afectata de declinul economiei si a anuntat furnizorii ca ia in considerare reducerea productiei cu 10% in toamna.

Un purtator de cuvant al companiei germane declara ca situatia de pe unele piete este "tensionata" iar urmatoarele luni vor fi "semnificativ mai dificile".

Volkswagen, care anul trecut a devansat Toyota pentru a deveni al doilea mare producator auto mondial, a preluat in ultimii ani marci precum Scania, MAN, Porsche si Ducati in incercarea de a deveni lider al pietei auto globale pana in 2018.

Profitul net al Volkswagen a crescut in trimestrul doi din 2012 cu 18% datorita cererii mai ridicate inregistrate pe pietele emergente si in America de Nord. In perioada aprilie-iunie 2012, compania germana a realizat un profit net de 5,64 miliarde de euro (6,84 miliarde de dolari), fata de 4,78 miliarde de euro in perioada similara din 2011.

Volkswagen a anuntat ca cererea pentru masini a crescut in trimestrul doi din 2012 in SUA, China, Rusia si India si va continua sa creasca si in a doua jumatate a anului, dar intr-un ritm mai lent si a avertizat ca in Europa Occidentala piata auto se va contracta.

Pentru 2012, Volkswagen are ca obiectiv obtinerea unui profit operational similar celui de anul trecut - de 11,3 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
#vanzari volkswagen, #estimari vanzari Volkswagen 2012 , #Rezultate financiare