Volkswagen rascumpara peste 100.000 de masini din SUA. Ce se intampla in Europa?

Joi, 07 Ianuarie 2016, ora 12:51
3508 citiri
Volkswagen rascumpara peste 100.000 de masini din SUA. Ce se intampla in Europa?
Foto: Wikimedia

Grupul auto Volkswagen ar putea recurge la rascumparea a peste o suta de mii de masini poluante vandute pe piata americana, informeaza presa germana.

In schimb, clientii europeni ai companiei vor fi doar chemati cu masinile in service, in 2016, oficiali din fruntea Volkswagen afirmand ca operatiunea se se va incheia pana la sfarsitul anului, informeaza International Business Times.

Jurnalistii publicatiei germane Sueddeutsche Zeitung au dat publicitatii informatii care arata ca producatorul auto german este pe punctul de a rascumpara 115.000 de masini de pe piata americana, pentru a evita deschiderea unor procese din partea clientilor.

Numarul total al autovehiculelor cu probleme produse si vandute de Volkswagen pe piata americana se ridica la 480.000, ceea ce inseamna ca firma germana ar urma sa rascumpere aproape un sfert din acestea.

La inceputul acestei saptamani, directorul Herbert Diess declara intr-un interviu ca spera sa ajunga la o intelegere cu autoritatile americane privind rezolvarea problemelor legate de poluarea ascunsa a masinilor implicate in scandalul Volkswagen din SUA.

Totodata, Diess a admis ca repararea motoarelor diesel de 2 litri de pe modele mai vechi de autovehicule s-ar putea sa fie mai complicata decat la masinile de fabricatie recenta.

O parte dintre oficialii americani din cadrul Agentiei de Protectie a Mediului, dar si unii congresmani au opinat ca Volkswagen ar trebui sa rascumpere masinile mai vechi de la clientii din Statele Unite.

Fara scapare

Departamentul de Justitie din Statele Unite a anuntat ca intentioneaza sa amendeze cu 48 de miliarde de dolari producatorul auto german, acuzat de falsificarea testelor oficiale de poluare la masinile diesel.

Conducerea Agentiei de Protectie a Mediului a anuntat ca solutiile tehnice propuse de inginerii firmei germane nu se dovedesc adaptate cerintelor de mediu din SUA.

Nivelul noxelor emise de masinile Volkswagen cu probleme a fost calculat ca fiind si de 40 de ori mai mare decat limita maxima admisa in Statele Unite.

In Europa, Volkswagen a vandut peste 8,5 milioane de masini diesel cu probleme, iar directorul Diess crede ca procesul de rechemare al acestora in serviceuri pentru reparatii ar trebui sa ia sfarsit la finalul acestui an.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#scandal Volkswagen, #rascumparare masini Volkswagen, #amenda Volkswagen, #masini rechemate service , #Rezultate financiare