Afacerile Volkswagen, afectate puternic de criza din Europa

Joi, 26 Iulie 2012, ora 12:28
1540 citiri
Afacerile Volkswagen, afectate puternic de criza din Europa

Volkswagen, cel mai mare producator auto din Europa, a avut un profit de 3,28 miliarde euro in trimestrul al doilea, insa rata de crestere a castigurilor companiei a incetinit la 3,4%, din cauza situatiei dificile de pe pietele europene.

Profitul companiei a crescut in primul trimestru cu 10%, insa performantele solide din China si Statele Unite nu au compensat in totalitate impactul crizei datoriilor de stat si recesiunii din Europa.

Veniturile din vanzari au urcat cu 19% in perioada analizata, la 48 miliarde euro, insa rata de crestere a incetinit de la 26% in trimestrul anterior.

Volkswagen genereaza aproximativ 25% din volumul vanzarilor in Europa, piata aflata in contractie pentru cel de-al 5-lea an consecutiv.

Grupul german a livrat 2,34 milioane de autovehicule in trimestrul al doilea, in urcare cu 9,5%.

In prima jumatate a anului, vanzarile companiei au crescut cu 22,6%, la 95,37 miliarde euro, iar profitul operational a avansat cu 6,7%, la 6,5 miliarde euro.

Ce face concurenta

Principalul concurent al Wolkswagen, Toyota, a fost lider mondial la vanzarile de vehicule in primul semestru, cu 4,97 milioane de unitati, marindu-si avansul si fata de General Motors (GM).

Toyota, lider mondial la vanzari, in primul semestru

Daimler a raportat o scadere de 13% a profitului din trimestrul al doilea, la 2,24 miliarde euro inainte de dobanzi si taxe, in urma investitiilor pentru extinderea gamei de modele compacte a marcii Mercedes-Benz, ale carei vanzari au crescut la sase luni cu aproape 7%, la peste 650 mii de unitati.

Dupa ce a deschis in luna martie o fabrica in Ungaria, Daimler a anuntat recent ca va dubla, la 1,2 miliarde euro, investitiile intr-o unitate de productie din Germania care asambleaza autoturisme de mici dimensiuni. Compania pregateste cinci noi modele compact pentru a recupera decalajul fata de traditionalul rival BMW.

Daimler a coborat anul trecut pe locul al doilea in topul producatorilor de masini de lux, fiind depasit de Audi, parte a grupului Volkswagen.

Daimler a livrat peste 652.000 de autoturisme Mercedes-Benz in primele sase luni, in urcare cu 6,9%.

Investitiile in brandul Mercedes au costat Daimler 13% din profit in T2

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#rezultate financiare Volkswagen, #cifra afaceri Volkswagen, #vanzari masini Volkswagen , #Rezultate financiare