Peugeot: Noi vrem sa le aratam soferilor adevarul despre consum

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 17:22
5829 citiri
Peugeot: Noi vrem sa le aratam soferilor adevarul despre consum
Foto: Wikimedia

Producatorul auto francez Peugeot Citroen vrea sa profite de scandalul emisiilor care a lovit concurenta din Germania pentru a face publice datele reale privind consumul si nivelul noxelor la principale modele produse de firma.

Activistii de mediu de la Transport & Environment ii vor ajuta pe francezi sa puna cap la cap datele ce vor rezulta in urma testelor facute in conditii de trafic real, anunta postul BBC.

Reprezentantii Peugeot considera ca datele referitoare la consumul real al masinilor produse de firma vor putea fi prezentate in primavara anului viitor, in timp ce nivelul noxelor emise de acesta va fi cunoscut de public abia in primavara anului 2017.

"In aceste vremuri tulburi pentru industria auto trebuie sa pastram increderea clientilor nostri", a comentat directorul executiv al companiei franceze, Carlos Tavares, ca un apropo la recentul scandal al emisiilor care a afectat firma Volkswagen.

Conducerea Peugeot Citroen a precizat ca toate testele vor fi audiate si confirmate de o a treia parte neimplicata in masuratori.

Scandalul Volkswagen s-a soldat cu un numar de peste 11 milioane de masini depistate ca incalcand legislatia de mediu de pe mai multe continente, ca urmare a folosirii un soft care trisa in timpul testelor de laborator pentru stabilirea nivelului de noxe emise.

Peugeot sustine ca noile teste ce vor fi derulate vor include consumul si emisiile masinilor realizate in traficul urban, extra-urban si pe autostrazi.

Producatorul auto francez a fost la un pas de faliment dupa declansarea crizei economice globale acum 7 ani, dar in primul semestru din 2015 a raportat revenirea pe profit dupa 4 ani.

Carlos Tavares a fost instalat la conducerea companiei anul trecut, moment in care firma a redus numarul modelelor de masini fabricate si a crescut pretul celor ramase in productie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#consum real masini, #scandal Volkswagen, #teste noxe Peugeot , #Profit