Cel mai mare producator auto mondial tinteste o marja de profit de minimum 7% pentru a face fata crizelor

Joi, 13 Septembrie 2018, ora 17:45
7504 citiri
Cel mai mare producator auto mondial tinteste o marja de profit de minimum 7% pentru a face fata crizelor
Foto: CC0 Creative Commons

Brandul Volkswagen trebuie sa devina mai profitabil si mai eficient pentru a reusi sa-si finanteze viitorul, a declarat Herbert Diess, directorul general al grupului auto german VW.

"O rentabilitate a vanzarilor de 4% ar fi nivelul minim necesar, un procent de 5-6% ar permite companiei sa faca investitii, iar cu 7-8% am rezista la crize", a declarat Diess.

In august, brandul Volkswagen a vandut pe plan global peste 513.300 de vehicule, o crestere de 3,7% fata de perioada similara din 2017 si un nou record pentru luna august.

In primele opt luni din acest an, VW a livrat clientilor din intreaga lume 4.137.900 vehicule, un avans de 6,2% fata de perioada similara din 2017 si un nou record.

Herbert Diess a avertizat luna trecuta ca noile proceduri mai stricte de testare a poluarii ar putea afecta tintele de profit ale grupului german, iar sporirea protectionismului reprezinta o amenintare pentru industria auto globala.

Productia a 250.000 de vehicule ar putea fi intarziata deoarece VW trebuie sa testeze vehiculele utilizand WLTP, inainte ca acestea sa fie puse in vanzare. Insa, noua procedura armonizata la nivel mondial de testare a vehiculelor usoare (WLTP), bazata pe date obtinute in conditii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, intarziind certificarea oficiala si vanzarile.

Volkswagen AG, cel mai mare producator auto mondial, a raportat o crestere de 6,8% a profitului net in trimestrul doi din 2018, peste estimarile analistilor, datorita vanzarilor record (2,8 milioane de vehicule).

In perioada aprilie - iunie 2018, profitul a urcat la 3,31 miliarde de euro (3,85 miliarde de dolari), de la 3,10 miliarde de euro in urma cu un an, chiar daca VW a platit o amenda de un miliard de euro din cauza scandalului emisiilor poluante (Dieselgate) si cheltuieli judiciare de 600 de milioane de euro.

Veniturile au crescut cu 3,4% in trimestrul doi, la 61,14 miliarde de euro, in timp ce marja de profit a urcat la 9,1%, de la 7,7%. In primele sase luni din 2018, vanzarile Volkswagen au inregistrat un avans de 7,1%, la 5,5 milioane de vehicule.

Grupul auto si-a mentinut obiectivele pe 2018 anuntate in februarie, previzionand un profit obtinut din vanzari intre 6,5% - 7,5% inaintea elementelor exceptionale, comparativ cu 7,4% in 2017.

Veniturile ar urma sa depaseasca nivelul record din 2017, de 231 miliarde de euro, cu 5%, in timp ce vanzarile ar putea creste moderat peste nivelul de anul trecut, de 10,7 milioane de vehicule, a informat VW.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Volkswagen profit, #Herbert Diess Volkswagen , #Profit