Audi: Vanzari record in 2011, perspective bune pentru 2012

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 08:27
3248 citiri
Audi: Vanzari record in 2011, perspective bune pentru 2012

Audi, marca de lux a Volkswagen, a anuntat luni vanzari record pentru anul 2011, datorate succesului pe pietele din China si Rusia, ce i-au permis sa-si devanseze principalii concurentii, BMW si Mercedes.

Audi a inregistrat o crestere de 19,2% a vanzarilor in 2011, depasind performanta BMW, care a inregistrat o crestere de 12,8% sau Mercedes, care a avut o crestere a vanzarilor de 8%, scrie Reuters.

Audi a vandut 1,3 milioane de masini in 2011, reducand astfel decalajul dintre marcile germane din top, Mercedes ( 1,26 milioane) si BMW ( 1,38 milioane).

Pe de alta parte, Porsche a raportat o crestere a vanzarilor cu 22,2% la nivel mondial si 118.867 de unitati vandute.

In ceea ce priveste Audi, compania vrea ca pana in 2015 sa detroneze BMW, liderul automobilelor de lux, bazandu-se pe succesul si numarul mare de comenzi pentru China si SUA, principala piata pentru acest segment.

Si BMW se bazeaza pe cererea de pe aceste piete pentru a se mentine lider al automobilelor premium. Datorita acestor piete, saptamana trecuta, Friedrich Eichiner, directorul financiar al grupului, a anuntat ca se asteapta la o crestere de 8% pe piata auto mondiala a masinilor de lux.

"Globalizarea cererii si aparitia a numerosi oameni bogati pe pietele emergente au accentuat discrepanta intre jucatorii globali cu branduri puternice si fragilitatea marcilor care depind de pietele nationale", a declarat un analist auto de la Credit Suisse.

BMW detroneaza Lexus in SUA

In cadrul Salonului Auto de la Detroit, inaugurat luni, directorul general al Audi a declarat ca vizeaza o crestere de circa 8% a vanzarilor sale in China, in 2012.

"Nu suntem prezenti decat in megalopolisurile Chinei. Sunt mii de orase cu o populatie de circa un milion de locuitori, unde nu avem nici macar o concesiune auto.[..] Exista deci un potential mare pentru Audi, daca vrea sa se extinda in China", a declarat Peter Schwarzenbauer, directorul general al Audi.

In 2011, China a devenit prima piata pentru Audi, secondata de Germania. Vanzarile Audi in China au crescut cu 37% media anuala, in timp ce in decembrie au crescut cu 62%, in timp ce in SUA, vanzarile Audi au crescut cu doar 15,7%.

Audi, BMW si Daimler vand peste jumatate din modelele lor in Europa, dar aceasta proportie se reduce ca urmare a unei cereri semnificativ mai puternice din China, America Latina, Rusia si Statele Unite.

Vanzarile marcii BMW, cu exceptia Mini, au crescut cu circa 15% in 2011 pe piata din SUA, unde a devenit prima marca pe piata masinilor de lux, devansand Lexus Toyota si Mercedes, insa pozitia de lider ii e amenintata serios de Audi si Cadillac.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#audi, #Audi vanzari, #Audi piata China, #Audi BMW, #BMW detroneaza Lexus, #Audi intrece BMW , #Profit