Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volkswagen investeste 800 milioane euro intr-o fabrica in Polonia

Volkswagen investeste 800 milioane euro intr-o fabrica in Polonia


Volkswagen, cel mai mare concern auto european, va investii 3,37 miliarde zloti (aproape 800 milioane euro) pentru contructia unei fabrici in Wrzesnia, Polonia.

Fabrica unde se va produce autoutilitara Crafterva fi amplasata la circa 270 kilometri vest de Varsovia si va avea 2.300 de angajati.

Grupul Volkswagen a anuntat ca va incepe productia in cea de-a doua jumatate a anului 2016, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Compania a refuzat sa comenteze cu privire la aspectele financiare ale investitiei.

"Prin decizia de a produce Crafter in Polonia, am asezat fundatiile pentru o reorientare strategica a afacerii de vehicule comerciale usoare. Crafter este foarte bine dotata pentru toate pietele de crestere din lume", a declarat intr-un comunicat Leif Oestling, membru in consiliul de administratie al Volkswagen.

Volkswagen incearca sa obtina controlul integral asupra producatorilor de autocamioane Scania si MAN, unde detine pachete majoritare de actiuni, pentru a aduce sub aceeasi umbrela operatiunile din zona autovehiculelor comerciale, inclusiv divizia proprie de autoutilitare.

Investitia din Polonia se incadreaza tototada intr-un trend remarcat la nivelul industriei auto europene, de a consolida operatiunile din zona autoutilitarelor in asteptarea unei posibile accelerari a revenirii economiei dupa o perioada indelungata de recesiune si stagnare.

Totodata, proiectul de la Wrzesnia reprezinta prima noua fabrica auto construita in Europa incepand din 2012, cand Mercedes-Benz a inaugurat unitatea din Ungaria. In urma scaderii cererii de automobile si autoutilitare din cauza crizei economice si financiare, producatorii auto din Europa au probleme mari de supracapacitate. Potrivit datelor IHS Automotive, industria auto europeana produce la 76,3% din capacitate

Vanzarile de autoutilitare din Europa au stagnat anul trecut la 1,44 milioane de unitati, cu 35% sub nivelul din 2007.

Pe langa investitia din Polonia, Volkswagen face schimbari si la fabricile din Germania. Modelul Porsche Panamera va fi produs la Leipzig incepand din trimestrul al patrulea al anului 2016, degrevand fabrica de la Hanovra, care va putea astfel sa creasca productia modelului Volkswagen Tiguan.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1350 ori