Volkswagen: Fuziunea cu Porsche, in dezbatere

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 17:50
1705 citiri
Volkswagen: Fuziunea cu Porsche, in dezbatere

Producatorul auto Volkswagen a precizat ca se afla inca in discutii pentru a fuziona cu Porsche SE

"Toate partile sunt interesate sa atinga acest obiectiv de a integra cele doua grupuri auto, insa acest lucru se va realiza cand va fi momentul prielnic din punct de vedere economic. In momentul in care vom lua aceasta decizie, vom comunica", a declarat Christine Rtiz, purtator de cuvant de VW, potrivit Bloomberg.

Aceasta a refuzat sa comenteze informatia potrivit careia producatorul VW ar putea achizitia ultimelor 50,1$ din actiunile Porsche pe care inca nu le detine pana la sfarsitul acestui an.

Potrivit reprezentantilor VW, fuziunea cu Porsche va spori profitabilitatea si se vor economisi 700 de milioana de dolari. Volkswagen, care detine Audi, Lamborghini si Bugatti realizeaza mai multe masini intr-o saptamana decat Porsche intr-un an.

Volkswagen va evita sa plateasca peste 1 miliard de euro impozite in cazul in care procedura de achizitie se va incheia pana in 2012, spun surse din interior, citate de Der Spiegel.

Prin urmare, analistii din piata nu prevad o preluare a Porshe de catre Volkswagen mai devreme de 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#fuziune volkswagen porsche, #achizitie porsche, #masini volkswagen , #Investitii