Investitia Volkswagen in Brazilia va ajunge la 4,1 miliarde de dolari, pana in 2016

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 11:44
1347 citiri
Investitia Volkswagen in Brazilia va ajunge la 4,1 miliarde de dolari, pana in 2016

Volkswagen, cel mai mare producator auto european, isi va majora productia la fabrica sa din sudul Braziliei, investitia totala in statul din America Latina urmand sa atinga 4,1 miliarde de dolari, pana in 2016, transmite AFP.

Dupa discutii cu presedintele Braziliei, Dilma Rousseff, seful diviziei Volkswagen din Brazilia, Thomas Schmall, a anuntat ca firma germana va investi 236 milioane de dolari pentru a produce o noua versiune a modelului Golf la uzina din Sao Jose dos Pinhais, in statul Parana.

"Prin extinderea productiei, valoarea totala a investitiei Volkswagen in perioada 2012 - 2016 se va ridica la 4,1 miliarde de dolari. Decizia arata increderea Volkswagen in Brazilia, care se impune din ce in ce mai mult ca unul dintre cei mai importanti producatori auto din lume", a afirmat Michael Macht, responsabil cu productia in America Latina.

Si Mercedes, divizia de lux a producatorului auto german Daimler, a anuntat saptamana aceasta ca va investi 500 de milioane de reali (224 de milioane de dolari) pentru a construi o noua fabrica in Brazilia, unde va asambla sedanul C-Class si SUV-ul GLA.

Noua fabrica va fi construita in orasul Iracemapolis din statul Sao Paulo. Finalizarea investitiei este preconizata pentru 2016, cand fabrica ar urma sa produca 20.000 de vehicule anual. Uzina va crea aproximativ 1.000 de locuri de munca, iar furnizorii ar urma sa angajeze 3.000 de muncitori.

Mercedes produce deja camioane si autobuze in statele Minas Gerais si Sao Paulo.

Anul acesta, vanzarile de masini in Brazilia, a patra mare piata auto din lume, au atins nivelul record de 4,3 milioane de unitati, conform datelor grupului Anfavea. Deoarece pietele dezvoltate, cum ar fi cele din Europa si SUA, se extind intr-un ritm mai lent, producatorii auto aleg sa investeasca in alte tari, cum ar fi Brazilia.

Si compania germana Audi a anuntat luna trecuta ca intentioneaza sa investeasca 500 milioane de reali pentru o fabrica in Sao Jose dos Pinhais, in statul Parana din sudul Braziliei. In octombrie 2012, BMW a informat ca va cheltui 200 de milioane de euro pentru o uzina in statul Santa Catarina, unde vor fi produse anual 30.000 de vehicule.

Interesul companiilor auto din Germania de a construi noi fabrici in Brazilia vine si ca urmare a faptului ca majorarea taxelor pe vehiculele straine a facut mai dificila vanzarea masinilor importate in statul din America Latina.

Producatorii de masini de lux vor sa se extinda pe piata din Brazilia pentru a exploata cererea in crestere din acest stat, dar Guvernul de la Brasilia a complicat planurile lor, dupa ce majorarea taxelor pe vehiculele straine a facut mai dificila vanzarea masinilor importate in statul din America Latina.

Modelul Mercedes-Benz A-Class era produs la fabrica Juiz de Fora din 1999, Daimler fiind primul producator de masini de lux cu fabrica in Brazilia. Productia auto a fost oprita in decembrie 2010, iar in fabrica se produc acum camioane.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#investitii Volkswagen Brazilia, #productie Volkswagen Brazilia, #fabrici Volkswagen Brazilia , #Investitii