Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

De la poluatori fruntasi, la ecologisti convinsi: Volkswagen da drumul productiei de masini electrice in China

De la poluatori fruntasi, la ecologisti convinsi: Volkswagen da drumul productiei de masini electrice in China


In ciuda scandalului "Dieselgate" care era cat pe ce sa scufunde grupul auto Volkswagen, producatorul german da semne ca vrea sa recupereze teren pe o piata noua, unde imaginea nu i-a fost atat de serios afectata ca in SUA sau UE.

Producatorul auto german a semnat un contract preliminar cu Anhui Jianghuai Automobile (JAC Motors) in vederea construirii unor automobile electrice si hibrid destinate pietei din China, anunta CNN Money.

"Credem ca aceasta cooperare va servi nu doar intereselor celor doua companii, ci si clientilor, prin crearea unui mediu sanatos in societatea chineza", a afirmat presedintele Volkswagen, Matthias Mueller, intr-un comunicat al companiei.

In China, imaginea Volkswagen a ramas cat de cat nestirbita, doar 3.000 de automobile diesel fiind depistate cu probleme in ceea ce priveste nivelul noxelor emise.

Numarul pare infim fata de cifra de 480.000 de automobile descoperite in Statele Unite sau 8,5 milioane gasite pe piata europeana.

Este poate si unul din motivele pentru catre Volkswagen a decis sa incerce lansarea unor vehicule electrice pe o piata unde renumele sau nu este inca patat.

Alte considerente luate in calcul par a fi expansiunea pietei auto din China cu 6,9% in primele 6 luni ale acestui an si problemele de mediu din marile orase, fapt catre necesita o noua abordare a acestei piete.

Planurile grupului auto german includ dezvoltarea a 30 de vehicule 10% electrice in urmatorul deceniu, aceasta fiind o buna sansa de a recuceri si pietele auto din Europa si America de Nord.

Volkswagen detine in portofoliu 12 branduri auto, de la marcile de top Porsche si Audi, pana la mai modesta Skoda. In Statele Unite, compania este pregatita sa plateasca despagubiri de 15 miliarde de dolari pentru inselarea clientilor si a autoritatilor in privinta nivelului de poluare al masinilor cu motoare diesel.

In interiorul UE, desi a scapat pana acum doar cu unele amenzi minore si obligatia de a remedia deficientele sistemelor de reducere a noxelor, Volkswagen risca o noua ancheta a Comisiei Europene sub acuzatia de a fi incalcat legislatia cu privire la Drepturile Consumatorilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 5662 ori