Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum incearca Volkswagen s-o dreaga dupa Dieselgate: Mai eco de atat nu se poate. Trecem pe masini electrice!

Cum incearca Volkswagen s-o dreaga dupa Dieselgate: Mai eco de atat nu se poate. Trecem pe masini electrice!


Volkswagen promite sa devina cel mai mare producator mondial de automobile electrice, in urmatorii ani, cu speranta ca poate si consumatorii vor uita astfel mai repede scandalul legat de emisiile poluante ale masinilor sale diesel.

"Pana in 2025 vrem sa ajungem sa vindem anual cate un milion de masini electrice si sa devenim lideri mondiali in acest sector. Masinile electrice vor fi noua imagine reprezentativa pentru viitorul Volkswagen", a explicat directorul de brand Herbert Diess, la inceputul acestei saptamani.

Mutarea catre masini cu motorizare electrica va fi sustinuta de noi programe de investitii si de restructurari si face parte din strategia de reinventare a brandului VW, afectat de dezvaluirile privind instalarea unui soft care truca rezultatele testelor de poluare din laborator.

Scandalul izbucnit in Statele Unite, in toamna anului trecut, s-a extins la nivel global, afectand aproximativ 11 milioane de masini cu motoare diesel produse sub diverse marci intre 2008 si 2015.

Firma a anuntat deja cea mai mare operatiune de restructurare din istoria sa, 30.000 de locuri de munca urmand sa dispara, pentru a economisi anual 3,7 miliarde de euro pana in 2020, suma urmand sa fie folosita pentru despagubirea clientilor nemultumiti, remedierea motoarelor implicate in scandalul Dieselgate si trecerea catre era masinilor electrice, fara sofer si a digitalizarii.

"Industria auto va trece prin schimbari fundamentale in urmatorul deceniu. Pentru majoritatea consumatorilor, masinile electrice vor reprezenta o alternative mai buna", prezice Diess.

Scandalul motoarelor poluante produse de grupul auto german a provocat anul trecut primele pierderi raportate de Volkswagen in peste 20 de ani, dar chiar si inainte de inceperea acestuia compania se zbatea sa obtina profit, confruntandu-se cu costuri tot mai mari si productivitate tot mai redusa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 9323 ori