Clientii Volkswagen ies in fata: Dati-ne banii inapoi!

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 11:25
4875 citiri
Clientii Volkswagen ies in fata: Dati-ne banii inapoi!
Foto: Twitter/The Drum

Grupul auto german Volkswagen nici nu a iesit din scandalul emisiilor si se trezeste deja pe cap cu o revolta a clientilor. In ciuda unor bonusuri de 1.000 de dolari acordate clientilor inselati de pe piata americana, acestia ameninta ca isi vor cere banii inapoi pe masini.

In Statele Unite, compania germana este acuzata ca a vandut peste 600.000 de masini dotate cu softul care inseala testele oficiale de poluare, dar si modele ale marcilor de lux care ar putea avea un consum mai mare decat cel oficial, relateaza CNN Money.

Plangeri pe banda rulanta

Filiala nord-americana a grupului Volkswagen a incercat sa domoleasca furia clientilor din Statele Unite oferind cate un card cadou in valoare de 500 de dolari si un voucher pentru aceeasi suma care poate fi folosit la dealerii locali VW.

Gestul firmei a starnit insa furia proprietarilor de masini Volkswagen din mai multe zone ale SUA, acestia considerand ca au fost trasi pe sfoara inca de la bun inceput.

"Nu vreau cei 500 de dolari pe care mi-i ofera ei. Sa isi pastreze gratuitatile si sa imi rascumpere masina, astfel incat sa imi investesc banii munciti din greu in alt automobil", se plange Steven Szabo, proprietar al unui Golf TDI, model 2015.

Proprietarii de masini Volkswagen spun ca se simt trasi pe sfoara pentru ca nu vor avea aproape nicio sansa de a vinde aceste masini cu probleme, pentru care au platit si un pret mare.

Pe piata americana, Volkswagen si-a facut o campanie agresiva de promovare a automobilelor, evidentiind consumul redus al acestora, ca si avantajele fata de mediul inconjurator.

"Este o insulta!"

Pana acum, reprezentantii companiei germane au tacut malc in privinta variantei de a rascumpara automobile cu probleme, si este de inteles daca ne gandim ca, la nivel global, sunt 11 milioane de masini Volkswagen, Seat, Skoda, Audi sau Porsche cu probleme.

In schimb, directorii producatorului auto au anuntat ca vor cauta o solutie care sa rezolve problema noxelor suplimentare emise de masini. Lucrul acesta nu pare sa ii multumeasca insa pe clientii americani.

Danny Lori, unul dintre acestia, spune ca oferta gratuitatilor facuta de Volkkswagen este o adevarata insulta.

Acesta detine masini Audi si Volkswagen de mai bine de 20 de ani, iar ultimul Audi A3 l-a cumparat tocmai pentru performantele ecologice evidentiate de producator.

"Volkswagen si Audi m-au mintit si m-au pacalit sa cumpar un automobil super poluant pe care il conduc de 4 ani. Este scandalos de-a dreptul! Ar trebui sa returneze banii si sa ia masina", spune Lori.

Brenda Andrews, alt client Volkswagen, a calatorit aparoape 400 de kilometri pentru a gasi un dealer auto de unde si-a cumparat un VW Jetta TDI.

"Toate motivele pentru care am achizitionat aceasta masina s-au dovedit false. Am crezut ca tehnologia eco-friendly si consumul redus ar trebui sa compenseze pentru mersul greoi si zgomotos al masinii.

Ma simt inselata si pacalita sa cumpar o masina care nu este ceea ce mi s-a spus. Sa imi dea banii inapoi", reclama femeia.

Un sentiment mai dureros il traiesc cei care au cumparat masinile in rate si platesc acum lunar un pret piperat pentru un automobil despre ale carui calitati tehnice au fost mintiti.

"Ma simt tradat si fraudat sistematic de Volkswagen", spune Richard Holmes, agent de asigurari din San Francisco.

Au ucis piata diesel

Viitorul masinilor cu motorizari diesel in Statele Unite este pus acum sub semnul intrebarii, dupa ce scandalul emisiilor a trezit furia clientilor americani si a organizatiilor de protectie a mediului.

Dar, nu toata lumea ar vrea sa isi abandoneze masina produsa de nemti. "Sotia mea adora aceasta masina. Am tot discutat despre asta si nu gasim o alta cu care sa o inlocuim", spune David Rosing, un inginer NASA.

Acesta a efectuat diverse calcule privind poluarea rezultata in urma noilor descoperiri prezentate in scandalul Volkswagen si crede ca masinile diesel s-ar putea dovedi mai putin poluante decat cele pe benzina.

Din punctul sau de vedere, tehnologia diesel poate fi foarte curata daca este aplicata corect. "In perioada urmatoare, imi este teama ca motoarele diesel nu se vor mai bucura de apreciere in Statele Unite", spune Rosing

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#scandal Volkswagen, #clienti inselati, #despagubiri Volkswagen , #Cota de piata