Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volksbank nu acorda dividende din profitul pe 2008

Volksbank nu acorda dividende din profitul pe 2008

Volksbank Romania nu va acorda dividende din profitul obtinut anul trecut, acesta fiind folosit pentru capitalizarea bancii, iar decizia grupului bancar austriac se aplica si subsidiarelor din alte tari, a declarat presedintele Volksbank, Gerald Schreiner.

"Actionarii nostri s-au angajat sa ne sustina. Vom pastra tot profitul si nu vom acorda dividende, masura care se va aplica la nivelul intregului grup, nu doar in Romania", a explicat Schreiner.

Anul trecut, profitul inainte de impozitare al Volksbank Romania a avansat cu 54% fata de anul precedent, pana la 37,8 milioane euro.

Presedintele Volksbank a mai afirmat ca, in cadrul intalnirii de joi, de la Viena, intre reprezentantii FMI, ai BNR si ai principalelor 9 grupuri bancare straine prezente in Romania, grupul austriac s-a angajat sa capitalizeze banca din Romania, in cazul in care va fi nevoie.

"Noi avem o solvabilitate foarte ridicata, de aproximativ 17%, cu mult peste nivelul recomandat, de 8% si peste cel despre care se vorbeste pentru bancile din alte state, de 6-7%. Daca va fi nevoie, actionarii si-au luat angajamentul sa majoreze in continuare capitalul bancii", a completat Schreiner, intr-un interviu acordat NewsIn.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1628 ori