Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

VB Leasing a inregistrat o crestere cu 68% a valorii contractelor, in 2006

VB Leasing a inregistrat o crestere cu 68% a valorii contractelor, in 2006

Volksbank Leasing Romania (VB Leasing Ro) a inregistrat anul trecut o crestere a valorii nete a contractelor cu peste 68% fata de anul precedent, pe seama dezvoltarii segmentului de leasing de echipamente de productie, a informat, duminica, un comunicat al companiei.

Anul trecut, compania a incheiat contracte in valoare neta de peste 186 milioane de euro, fata de 110 milioane euro in 2005 si 50 milioane euro in 2004. Cea mai importanta evolutie din anul trecut a fost scaderea ponderii finantarii achizitiilor de autoturisme si cresterea relativa a volumului mijloacelor de productie, in care intra camioanele, remorcile si echipamentele.

Leasingul auto ramane totusi majoritar in Romania. Astfel, anul trecut 60% din vanzarile VB Leasing Ro au provenit din finantarea achizitiilor de autoturisme si autoutilitare (fata de 63% in 2005), o treime au fost destinate achizitiilor de camioane, remorci si echipamente de constructii (30% in anul anterior), iar celelalte sapte procente au fost generate de finantarea achizitiilor de alte utilaje si echipamente, in particular pentru prelucrarea lemnului si a maselor plastice, se mentioneaza in comunicat.

"Rezultatele anului 2006 vin astfel sa intareasca pozitia pe piata a VB Leasing Ro si sa confirme faptul ca obiectivul nostru strategic, de a ajunge si a ne mentine printre primele cinci companii independente de leasing din Romania, a fost si va fi atins si in continuare", a spus administratorul companiei, Werner Topic.

Taxele platite de VB Leasing Ro catre diferitele componente ale bugetului de stat au insunmat peste 6 milioane de euro in 2006, se mai mentioneaza in comunicat. Compania si-a extins in 2006 reteaua teritoriala, care a ajuns la finalul anului la 13 filiale in marile orase ale tarii.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 682 ori