Grupul Volksbank ar putea vinde participatiile la Volksbank International si VB Leasing

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 09:09
1008 citiri
Grupul Volksbank ar putea vinde participatiile la Volksbank International si VB Leasing

Grupul austriac Volksbank va analiza vanzarea participatiilor la Volksbank International si VB Leasing International, ambele cu operatiuni si in Romania, a anuntat, marti, grupul financiar.

"Consiliul de administratie a decis azi (marti, n.r.) sa analizeze posibilitatea vanzarii participatiilor la Volksbank International si VB Leasing International si sa initieze procedura adecvata in acest sens.

Pasii corespunzatori, care se vor desfasura pe parcursul urmatoarelor luni, ar putea conduce la vanzarea acestor participatii", se arata intr-un comunicat al grupului Volksbank. 

Grupul intentioneaza sa se concentreze asupra operatiunilor de baza, respectiv functia de institutie centrala a celor 60 de banci regionale Volksbank, creditarea pentru companii si activitatilor din sectorul imobiliar, se arata in comunicat. Austria si statele vecine constituie pietele cheie pentru aceste operatiuni ale Volksbank.

Banca austriaca intentioneaza sa ajunga, pana in 2015, la un profit anual inainte de taxe de 125 de milioane de euro si sa reia plata dividendelor din 2012.

Volksbank intentioneaza sa plateasca statului austriac 400 de milioane de euro anul urmator in contul ajutorului de un miliard de euro primit de la autoritati anul trecut, potrivit cotidianului Wirtschaftsblatt, citat de Bloomberg.

Banca trebuie sa achite statului 300 de milioane de euro in 2011, sau Austria are dreptul de a transforma datoria in actiuni, se arata in articolul Wirtschaftsblatt.

Grupul a inregistrat o pierdere de un miliard de euro anul trecut si a primit un imprumut de la stat in aceeasi suma.

Chiar daca anticipeaza un profit de 90-100 de milioane de euro pentru anul in curs, Volksbank nu va putea achita dobanzile la imprumuturi, potrivit cotidianului Dr Standard, citat de Bloomberg. Volksbank a incercat, fara succes, sa gaseasca un pertener pentru investitii in ultima perioada, noteaza publicatia.

De ce refurbished este mai avantajos decât second hand?
De ce refurbished este mai avantajos decât second hand?
Chiar dacă par două concepte foarte asemănătoare, refurbished și second hand se referă la lucruri complet diferite. Mulți încă le confundă, tocmai din cauza faptului că nu există o...
Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2024: cel mai mare eveniment Gomag pentru antreprenori are loc la București, pe 21 martie
Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2024: cel mai mare eveniment Gomag pentru antreprenori are loc la București, pe 21 martie
Cel mai mare eveniment fizic Gomag din acest an are loc pe 21 martie, la Nord Events Center, București. Gomag SUMMIT & eCommerce Fest devine deja un eveniment emblematic al echipei ce a...
#volksbank, #participatii, #international, #leasing , #stiri Volksbank