Firmele de leasing isi discrimineaza clientii

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 10:57
1007 citiri

Pe langa faptul ca au inasprit conditiile de acordare a creditelor, firmele de leasing isi discrimineaza clientii si solicita un avans diferit.

Directorul general al VB Leasing, Peter Demmer, recunoaste ca firma de leasing solicita clientilor un avans cuprins intre 5 si 15%, in functie de situatia financiara a companiilor si de contractele pe care compania le are deja, transmite Ziarul Financiar.

"Lucram cu o companie care se ocupa de recuperare, dar acesta este ultimul pas, le acordam unor clienti perioade de gratie de trei luni, in medie. Daca in trecut aveam un singur angajat care se ocupa de recuperari, acum cinci oameni fac acest lucru", explica directorul general al VB Leasing.

VB Leasing, una din primele zece companii din aceasta piata, controlata de austriecii de la Volksbank a recuperat de la inceputul anului pana la sfarsitul lui septembrie 1.170 de bunuri de la clienti, din care 1.050 sunt masini, iar restul echipamente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#clienti, #companii, #firme, #leasing , #stiri Volksbank