Bancile nu mai acorda credite ipotecare

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 10:45
1667 citiri
Bancile nu mai acorda credite ipotecare

A treia banca dupa active din piata locala, Volksbank Romania nu a acordat nici un credit ipotecar in primele doua luni ale anului.

Presedintele bancii, Gerald Schreiner, a explicat pentru Business Standard ca nu numai din cauza bancilor nu se mai dau credite ipotecare. Nici oamenii nu mai solicita imprumuturi in aceasta perioada pentru ca s-au speriat de costul finantarilor.

"De la inceputul anului, nu am acordat niciun credit ipotecar. Se spune ca bancile nu dau credite, dar cati oameni solicita un imprumut in aceasta perioada?! Clientii s-au speriat de costul finantarilor. Este normal ca imprumuturile sa fie aprobate in conditii mult mai conservatoare", spune presedintele Volksbank Romania.

El a precizat ca, daca media lunara a creditelor noi acordate in 2008 era de circa 100 mil. euro, criza a taiat drastic din apetitul clientilor, in ianuarie si februarie banca inregistrand o contractie de 30 milioane euro la sold, tinand cont de rambursari.

Pe de alta parte, rata intarzierilor la plata creditelor va creste de la 4 la 6 procente. In ceea ce priveste executarile silite, acestea sunt mai multe inca de la sfarsitul anului trecut.

Presedintele Volksbank spune ca toate acestea nu afecteaza activitatea institutiilor bancare, intrucat imprumuturile sunt garantate de ipoteci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#banci, #credite, #finantari, #ipotecare, #volksbank , #stiri Volksbank