55% dintre cei care aleg leasingul isi platesc ratele intre 1 si 3 ani

Vineri, 01 Octombrie 2004, ora 12:01
1123 citiri

Companiile din cadrul Asociatiei de Leasing Bancar (ALB) au finantat, in primele sase luni, achizitii de bunuri in valoare de aproximativ 257 de milioane de euro.Potrivit presedintelui ALB, Anargyros Gogos, cea mai mare parte a contractelor a vizat bunuri provenite din import, in proportie de 67%.

Din datele ALB reiese ca aproximativ 55% dintre clienti prefera sa isi plateasca ratele intre 1 si 3 ani, peste 38% incheie contracte intre 3 si 5 ani si doar 6,65% aleg o perioada mai mare de rambursare.

Autovehiculele au totalizat 161,4 milioane de euro, adica peste 68% din totalul finantarilor. Pe locul secund s-au situat echipamentele, cu aproape 28%, segmentului imobiliar revenindu-i o cota de numai 3,46%.

"Aceasta structura reflecta profilul societatilor afiliate bancilor care se adreseaza deopotriva tuturor sectoarelor economice, indiferent ca este vorba de auto, al echipamentelor industriale sau al celor medicale", precizeaza Gogos.

Asociatia, infiintata in luna aprilie a acestui an, reuneste opt societati de leasing afiliate unor banci, in speta BRD Sogelease, Alpha Leasing, Finans Leasing, UniCredit Leasing, HVB Leasing, Piraeus Leasing, Raiffeisen Leasing si Volksbank Leasing.

Pe piata mai exista o alta asociatie de profil, Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), care reuneste in jur de 35 de companii, iar volumul bunurilor finantate de ASLR s-a situat in primele opt luni ale acestui an in jurul valorii de 500 de milioane de euro.

Sursa: Realitatea Romaneasca