Volksbank Romania a fost transferata la VBI Beteiligungs GmbH

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 11:51
2112 citiri
Volksbank Romania a fost transferata la VBI Beteiligungs GmbH

Actiunile Volksbank Romania, detinute anterior de Volksbank International, au fost transferate catre VBI Beteiligungs GmbH, un vehicul creat special in acest sens, cu o structura identica a actionariatului.

Transferul participatiilor a avut loc pe 21 octombrie, odata cu inregistrarea noii structuri a actionariatului in Registrul Actionarilor. Transferul a fost aprobat in prealabil de autoritatile de supraveghere din Austria si Romania.

"Schimbarea la nivelul actionariatului nu afecteaza in niciun fel operatiunile bancii. Volksbank Romania isi va derula activitatea in aceleasi conditii ca si pana acum", a declarat presedintele Volksbank Romania, Johann Lurf.

VBI Beteiligungs GmbH are aceeasi structura a actionariatului ca Volksbank International: Osterreichische Volksbanken-Aktiengesellschaft (OVAG) este actionarul majoritar, cu o participatie de 51%, iar bancile cooperative DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania si Banque Populaire Caisse d''Epargne (BPCE) din Frantia detin cate 24,5 % din VBI Beteiligungs GmbH.

Noua structura a actionariatului Volksbank Romania este: VBI Beteiligungs GmbH (99,34%), EM.RO Popolare (0,33%), Banca Popolare di Vicenza (0,33%).

In septembrie 2011, Sberbank a anuntat semnarea unui acord cu actionarii Volksbank International pentru preluarea a 100% din Volksbank International. Volksbank Romania nu a facut obiectul tranzactiei. In acord cu majoritatea actionarilor, s-a decis ca Volksbank Romania sa fie repozitionata pe piata locala.

Volksbank International, entitatea sub care se derulau operatiunile internationale ale grupul financiar OVAG, ajunsese in 2010, la o retea de 547 de unitati bancare operate de filialele din 9 state Central si Est-Europene, cu active totale de 13,7 miliarde de euro.

Volksbank a intrat pe piata din Romania in 2000. In prezent, Volksbank Romania este una din cele mai mari zece banci de pe piata locala, cu active de 4,7 miliarde de euro si o retea de 140 de unitati. Incepand din 2010, strategia bancii s-a modificat, iar Volksbank Romania este in curs de repozitionare, ca banca universala, care acorda atentie egala activitatilor de economisire, cat si celor de creditare si se adreseaza atat clientilor companii, cat si clientilor persoane fizice.

#Volsksbank actiuni, #rezultate financiare banci, #rezultate financiare Volksbank , #Rezultate financiare