Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volksbank isi vinde "la pachet" creditele neperformante

Volksbank isi vinde "la pachet" creditele neperformante


Volksbank Romania va vinde in curand credite neperformante care afecteaza bilantul, ceea ce reprezinta recunoasterea pierderii, potrivit directorului Directiei Supraveghere din cadrul BNR, Nicolae Cinteza.

"Volksbank o sa vanda in curand niste neperformante care le afecteaza bilantul, deci inseamna recunoasterea pierderilor. Deci daca fac asta, inseamna ca-si permit", a afirmat Cinteza dupa un forum bancar.

Volksbank a scos la vanzare un pachet de creante de retail neperformante a caror valoare totala s-ar ridica la circa 600 de milioane de euro, suma care include principalul plus dobanzile penalizatoare acumulate, potrivit unor surse din domeniul firmelor de recuperare.

Totodata, banca a primit din partea actionarului, Volksbank Austria, care controleaza 51% din actiunile institutiei de credit locale prin intermediul unui vehicul, o majorare de capital de 120 milioane de euro pentru compensarea costurilor legate de reevaluarea garantiilor imobiliare si de litigiile cu clientii. Aceste costuri au generat bancii o pierdere in 2012 de 184 milioane euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1805 ori