BNR va aproba numele noului presedinte Volksbank Romania

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 15:34
1777 citiri
BNR va aproba numele noului presedinte Volksbank Romania

Volksbank Romania a anuntat miercuri ca, incepand cu luna iunie 2012, Johann Lurf renunta la pozitia de presedinte al bancii, insa numele noului presedinte va fi anuntat dupa ce va primi aprobarea din partea BNR, potrivit unui comunicat al institutiei financiare.

"Ca urmare a dorintei noilor actionari de a oferi mai mult sprijin subsidiarei din Romania, acestia au convenit deja asupra succesorului sau, insa numele noului presedinte va fi anuntat dupa ce va primi aprobarea din partea BNR. Actionarii vor sa numeasca la conducerea Volksbank Romania un manager cu o vasta experienta bancara pe plan international", se spune in comunicat.

Johann Lurf renunta la pozitia de Presedinte al Volksbank Romania, dupa doi ani in care a ocupat aceasta functie.

"As vrea sa subliniez faptul ca aceasta schimbare nu va afecta in niciun fel operatiunile bancii. Din contra, actionarii nostri ne vor acorda si mai mult sprijin de acum inainte. In ceea ce ma priveste, sunt fericit ca am avut ocazia sa lucrez cu oameni dedicati si ca impreuna am reusit sa reasezam activitatile bancii," a declarat Johann Lurf.

De asemenea, presedintele Consiliului de Supraveghere, Wolfgang Perdich, a precizat ca Johann Lurf a acceptat pozitia de presedinte intr-un moment in care banca se confrunta cu o serie de probleme.

"A fost o provocare careia i-a facut fata cu succes, reusind sa imbunatateasca in mod semnificativ pozitia bancii, atat pe plan intern, cat si pe plan extern. Cu toate acestea, noua structura a actionariatului VBRO face loc unei mai mari implicari din partea celorlalti actionari", a spus Wolfgang Perdich.

#nou presedinte Volksbank, #BNR presedinte Volksbank , #Management