Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vodafone va imparti reteaua de fibra optica cu Portugal Telecom

Vodafone va imparti reteaua de fibra optica cu Portugal Telecom


Grupul britanic de telefonie Vodafone a anuntat luni ca divizia sa din Portugalia si operatorul Portugal Telecom au semnat un acord pentru a-si imparti reteaua de fibra optica in ideea de a avea acces la 900.000 de locuinte din Portugalia, informeaza un comunicat de presa.

Datorita acestui acord, care se va derula incepand din luna decembrie 2014 si se intinde pe o durata de 25 ani, fiecare din cele doua companii va putea oferi servicii de date unui numar suplimentar de 450.000 de locuinte si firme din Portugalia. Atat Vodafone Portugal cat si Portugal Telecom vor pastra autonomie si flexibilitate deplina in ceea ce priveste conceperea ofertelor lor de retail in cadrul acestui acord.

Acest acord face parte din strategia Vodafone Portugal de a-si extinde reteaua de fibra optica pana la 1,5 milioane locuinte la mijlocul anului viitor.

"Este vorba de un acord care ne permite sa oferim produse si servicii pentru aproape o jumatate de milion de gospodarii si firme de pe intreg teritoriul Portugaliei", a declarat directorul diviziei europene a Vodafone, Philipp Humm.

Vodafone Portugal are aproximativ 5,4 milioane utilizatori de telefonie mobila, circa 240.000 de clienti broadband fix, dintre care 190.000 sunt abonati la serviciile de televiziune.

Vodafone Group Plc. este cel mai mare grup international de telecomunicatii mobile din lume, cu aproximativ 434 de milioane de clienti, la 31 martie 2014. Compania are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume.

Vodafone Romania avea 8.185.680 clienti la serviciile de telefonie mobila, la 31 martie 2014, in crestere cu 104.390, fata de 2013.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1671 ori