Vodafone va imparti reteaua cu rivalii pentru a taia costurile

Joi, 12 Martie 2009, ora 14:10
2184 citiri
Vodafone va imparti reteaua cu rivalii pentru a taia costurile

Vodafone va imparti infrastructura wireless din Marea Britanie cu cel mai mare concurent local, O2, pentru a reduce costurile. 

Cele doua grupuri de comunicatii discuta posibilitatea impartirii retelei, care ar implica si turnurile unde sunt plasate antenele, pe langa echipamentul necesar si statiile de comunicare, scrie Financial Times.

De asemenea, intelegerea ar putea rezolva disputele asupra spectrului radio, care a intarziat proiectul guvernamental de a furniza internet broadband pentru fiecare locuinta, pana in 2012.

O intelegere intre O2 si Vodafone ar permite rivalilor Orange, T-Mobile si 3 sa foloseasca spectrul pentru a-si desfasura retele de broadband wireless in locatiile indepartate.

Spectrul radio este cel mai potrivit pentru extinderea internetului in banda larga in zonele rurale, pentru ca semnalul wireless poate parcurge distante foarte mari pe acest tip de suport.

Vodafone are deja un aranjament pentru impartirea retelei cu Orange. Cea din urma companie intentioneaza sa faca o intelegere si cu T-Mobile si 3.

Pana acum, O2 a refuzat sa-si imparta reteua. "Este adevarat ca implica reduceri de costuri, dar trebuie sa ne asiguram ca nu va afecta clientii," au declarat reprezentantii companiei.

#vodafone, # costuri, # clienti, # scaderi , #stiri Vodafone