Vodafone: Ne-am pregatit din timp pentru incetinirea cresterii

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 16:11
1448 citiri
Vodafone: Ne-am pregatit din timp pentru incetinirea cresterii

CEO-ul Vodafone spune ca acum se vede restructurarea inceputa in timpul cresterii.

Vodafone, al doilea jucator de pe piata locala de telefonie mobila, a inceput sa-si eficientizeze operatiunile inca de acum trei ani, cand compania era in crestere puternica, astfel incat acum operatorul nu e obligat sa faca ajustari care sunt mult mai "dureroase" atunci cand pietele stagneaza sau intra pe scadere, spune intr-un interviu pentru ZF Liliana Solomon, CEO al Vodafone Romania.


Astfel, Vodafone a urmat o strategie prudenta de resurse umane, iar operatorul poate suporta mai usor impactul provocat asupra veniturilor si profitabilitatii de incetinirea economiei, maturizarea pietei telecom si concurenta.


"Am inceput procesul de schimbare interna inca de cand nu era evident ca piata se va schimba, pentru ca stiam ca la un moment dat cresterea va incetini, iar atunci, indiferent daca e criza economica sau nu, va fi foarte important sa avem o o companie care functioneaza eficient si care intelege exact unde si pe ce isi cheltuieste banii", a declarat ea.


Dupa preluarea efectiva a mandatului de CEO in noiembrie 2005, Solomon declara ca una dintre cele mai importante tinte era sa se uite la toate operatiunile din cadrul companiei. "O eficientizare a operatiunilor inceputa intr-un asemenea context fie vine prea tarziu, fie este foarte dureroasa."


Veniturile din servicii ale operatorului in al treilea trimestru fiscal, incheiat in decembrie 2008, au avansat cu 1% - cea mai mica rata de crestere anuntata pana acum de companie. In urma cu un an, veniturile Vodafone cresteau cu aproape 19%.


Tendinta de diminuare a ratei de crestere a veniturilor s-a accentuat anul trecut pe piata locala de telefonie mobila, pe masura ce numarul de utilizatori de telefonie mobila a depasit 22 de milioane, cat numarul de locuitori ai Romaniei.


#Vodafone, # incetinire crestere, # restructurare, # criza , #stiri Vodafone