Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vodafone intra pe piata auto prin preluarea Cobra Automotive Technologies

Vodafone intra pe piata auto prin preluarea Cobra Automotive Technologies


Vodafone a preluat Cobra Automotive Technologies, producator italian de servicii electronice pentru industria automobilelor, ca parte a strategiei de extindere a serviciilor sale.

Valoarea tranzactiei se ridica la 145 milioane de euro (197 milioane de dolari). Compania italiana furnizeaza servicii de securitate, comunicare si de supraveghere a autovehiculelor pentru industria auto si pentru companiile de asigurare, conform Reuters/a>.

"Combinatia dintre Vodafone si Cobra va crea un nou furnizor global de servicii auto conexe. Vrem sa investim pentru a oferi clientilor nostri din industria auto si din asigurari o gama completa de servicii telematice", a spus Erik Brenneis, director M2M la Vodafone.

Ca si alti operatori de telecomunicatii, si Vodafone vrea sa-si extinda activitatea in nou industrie "machine-to-machine (M2M)", prin care se conecteaza echipamentele de comunicatii din diferite sectoare, cum ar fi sanatate, auto, transport si energie.

Operatorii de telecomunicatii vad industria M2M ca o importanta sursa de venituri. In prezent, sunt folosite, printre altele, contoare inteligente care monitorizeaza consulmul de energie din gospodarii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1628 ori