Vodafone inchide un fond de pensii destinat angajatilor britanici

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 12:22
1734 citiri
Vodafone inchide un fond de pensii destinat angajatilor britanici

Grupul de telefonie mobila Vodafone intentioneaza sa desfiinteze un fond de pensii de 775 milioane lire sterline (850 mil euro) la care participa 4.000 de angajati britanici, pentru a imbunatati controlul costurilor si riscurilor legate de beneficiile acordate la retragere, potrivit Financial Times. 

Vodafone vrea sa inchida fondul de pensii in aprilie 2010, vizand imbunatatirea sistemului de pensionare din cadrul grupului.

"Aceasta masura va avea ca rezultat beneficii corecte pentru toti angajatii si totodata sustenabile pe termen lung", a anuntat operatorul de telefonie.

Modificarea structurii sistemului de pensionare ar putea duce la scaderea remuneratiilor in principal in cazul salariatilor tineri.

Prin inchiderea fondului, riscurile legate de cresterea sperantei de viata sunt suportate mai ales de angajati, si mai putin de Vodafone, noteaza Financial Times, citat de Mediafax.

Grupul britanic este prezent pe piata romaneasca prin Vodafone Romania, care avea la finele lunii septembrie 9,535 milioane de clienti, in urcare cu 0,2% fata de perioada similara a anului trecut. 

#vodafone, # fond, # de, # pensii , #stiri Vodafone