Vodafone furnizeaza servicii de telefonie mobila SRTv

Vineri, 20 Martie 2009, ora 16:31
3140 citiri
Vodafone furnizeaza servicii de telefonie mobila SRTv

Contractul cu SRTv pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila a fost incheiat in urma organizarii unei licitatii, la inceputul lunii octombrie 2008, precizeaza oficialii Vodafone Romania.

Potrivit acelorasi oficiali, contractul acopera o parte dintre simurile necesare SRTv, Vodafone nefiind singurul operator care a fost selectat in urma acestei licitatii.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a cumparat servicii de telefonie mobila in valoare de 588.235 de lei (fara TVA) de la Vodafone, iar potrivit site-ului guvernamental de licitatii, negocierile intre cele doua parti au avut loc fara anunt de participare, sub motivul ca "serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate". Conform Legii achizitiilor publice, aceasta inseamna ca firma are drept exclusiv pentru serviciile respective.

Biroul de presa al SRTv a informat NewsIn ca nu s-a facut licitatie "din motive tehnice", pentru a nu se pierde numerele de telefon deja folosite de angajati ai televiziunii publice. Exclusivitatea se refera, potrivit Biroului de presa al SRTv, la portabilitatea numerelor de telefon, care nu ar fi fost in vigoare la data incheierii contractului. Altfel spus, reprezentantii televiziunii publice spun ca s-a ales Vodafone pentru ca unii salariati sa isi pastreze numerele de telefon din aceasta retea.

Conform site-ului guvernamental de licitatii publice, contractul a fost atribuit Vodafone Romania S.A. pe 3 noiembrie 2008. Serviciul de portabilitate a numerelor de telefon mobil a devenit operational pe 21 octombrie 2008 si fusese anuntat public cu mult inainte de aceasta data.

Portabilitatea numerelor este un serviciu destinat utilizatorilor de telefonie care permite abonatilor sa pastreze numarul de telefon atunci cand schimba furnizorul de servicii de telefonie. Se pot porta numerele de telefonie fixa, mobila si numere speciale precum cele din categoria 0800 sau 0900. Portarea se face doar in cadrul aceleasi categorii (fix-fix, mobil-mobil). 

#licitatie, #mobila, #numere, #portabilitate, #servicii, #telefonie, #vodafone , #stiri Vodafone