Vodafone devine furnizor de internet in Spania si Italia

Duminica, 07 Octombrie 2007, ora 23:39
1183 citiri
Vodafone devine furnizor de internet in Spania si Italia

Vodafone Group Plc, cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, a anuntat ca va plati 775 milioane euro (1,1 miliarde dolari), in numerar, pentru a prelua afacerile din Spania si Italia ale operatorul suedez Tele2 AB, relateaza Reuters.In urma acestei achizitii, Vodafone, compania cu cele mai mari vanzari la nivel mondial, va putea furniza servicii de internet in banda larga (broadband) in Italia si in Spania. In acest moment, Vodafone ofera deja acest tip de serviciu clientilor din Marea Britanie, Germania si Franta.

Vodafone a mentionat ca tranzactia nu va duce in primul an dupa finalizare la o modificare semnificativa a castigurilor sale pe actiune, ajustate prin excluderea efectelor legate de amortizarea activelor fixe achizitionate.

"Achizitia face parte din strategia companiei, de a acoperi toate nevoile de comunicare ale clientilor sai", a declarat directorul executiv Vodafone, Arun Sarin.

"Structura pietelor din Spania si Italia si gradul redus de penetrare a serviciilor in banda larga fac atractiva investirea in aceste active", a adaugat Sarin.

"Am stabilit acum un plan de a asigura servicii de internet in banda larga in toate pietele mari din Europa", a mai spus acesta.

Operatorul Tele2 Italia avea pe 30 iunie 2,6 milioane de clienti, din care peste 400.000 utilizau serviciile de internet in banda larga, iar Tele2 Spania inregistra, la aceeasi data, 550.000 de clienti, dintre care mai mult de 240.000 de utilizatori broadband.

Vodafone a precizat ca va cumpara active pentru oferirea acestui tip de serviciu numai daca considera avantajoase astfel de tranzactii.

Un purtator de cuvant al companiei a spus ca gradul inca redus de penetrare a serviciilor broadband pe pietele din Italia si Spania, in comparatie cu piete precum Marea Britanie, include afacerea in categoria a tranzactiilor avantajoase. El a mai spus ca Vodafone se asteapta sa primeasca aprobarea pentru preluare din partea autoritatilor de supraveghere a pietelor pana la sfarsitul acestui an.

O sursa din piata declarase marti pentru Reuters ca Vodafone este favorita pentru cumpararea activelor Tele2, dupa ce companiile italiene Tiscali si Fastweb s-au retras din cursa. La momentul respectiv, grupul italian Wind era de asemenea interesat de achizitie.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <ahref=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.