Vodafone ar putea disponibiliza sute de angajati ai filialelor din Marea Britanie

Luni, 23 Februarie 2009, ora 12:24
1708 citiri
Vodafone ar putea disponibiliza sute de angajati ai filialelor din Marea Britanie

Vodafone Group Plc, cea mai mare companie de telefonie mobila din lume, planuieste sa reduca numarul angajatilor din Marea Britanie, ca parte a proiectelor de reducere a costurilor si protectie a castigurilor, in contextul incetinirii cresterii economice, potrivit unor surse, informeaza Bloomberg.

Compania vrea sa anunte aceste masuri marti, sunt de parere doua surse apropiate situatiei, ramase sub anonimat, deoarece planurile sunt confidentiale. Sutele de angajati vizati fac parte din personalul operatiunilor Vodafone din Marea Britanie, au mai mentionat sursele, fara a releva un numar exact. Directorul executiv al companiei, Vittorio Colao, le cere managerilor Vodafone sa obtina un profit mai mare din operatiuni existente.

La inceputul lunii februarie, acesta a fost de acord cu privire la o fuziune a unitatii din Australia cu operatinile companiei Hutchison Telecommunications Ltd, din cauza perspectivelor slabe de dezvoltare la nivel national.

De asemenea, Colao declarase in 3 februarie ca Vodafone implementeaza planuri de reducere a costurilor cu 1 miliard lire sterline (1,45 miliarde dolari) pana in martie 2010. Aceste masuri for afecta numarul angajatilor, a mai adaugat acesta, fara a mentiona numarul persoanelor aflate in vizor.

Reducerile vor include "nationalizarea retelei" si cheltuieli mai mici ale diviziilor de logistica si publicitate. Grupul Vodafone, prezent in Romania, a redus in 11 noiembrie obiectivele de vanzari pentru intregul an fiscal, pentru a doua oara in patru luni, in timp ce asteptarile legate de profit au fost mentinute, iar cele privind fluxul de lichiditati au crescut, precum si plata dividendelor.

Pentru anul ce se va incheia pe 31 martie, Vodafone asteapta venituri intre 40,6 si 41,5 miliarde lire sterline, fata de 38,8-39,7 miliarde lire sterline, cat estimase anterior. Profitul operational ajustrat este estimat la 11,5-12 miliarde lire sterline, fata de 11-11,5 miliarde lire sterline, anuntat anterior. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie, #costuri, #disponibilizari , #stiri Vodafone