Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transfer international de bani prin tehnologia Vodafone

Transfer international de bani prin tehnologia Vodafone

Vodafone si Citigroup, impreuna cu serviciul de tranzactii international Investment Banking, au anuntat astazi planul de lansare a unui serviciu transfer international de bani ce utilizeaza brandul de telefonie mobila Vodafone.

Noul serviciu va permite, atat celor care trimit bani, cat si celor ce primesc, utilizarea unei metode transfer de bani la nivel international superioara, sigura, transparenta, la un pret redus si usor de folosit, potrivit unui comunicat de presa din partea Citigroup.

Aceasta initiativa cupleaza laolalta acoperirea globala a Vodafone, notorietatea si mobilitatea operationala a serviciului transfer de bani prin reteaua internationala Citigroup, posibilitati si solutii de plata internationale.Se bazeaza pe serviciul transfer de bani mobil M-PESA al Vodafone ce a avut succes in Kenya.

Se preconizeaza ca utilizatorii Vodafone din Marea Britanie vor avea prima
ocazie sa foloseasca sistemul pentru a trimite bani spre Kenya intr-o varianta trial la inceput, dar si spre Europa de Est si pietele din Asia, cum ar fi Polonia si India, in viitorul apropiat.

In mod singular, produsul va permite atat celui care plateste cat si beneficiarului sa aleaga dintr-o paleta variata de optiuni despre cum sa trimita si sa primeasca bani.Cel care trimite bani poate initia transferul folosind fie un telefon mobil,fie un site de internet sigur care sa-l instruiasca cum ar trebui sa trimita suma.Aceasta va fi primita intr-o banca sau prin telefonul mobil al beneficiarului, mai exact sub forma unui voucher si un cod de siguranta PIN care ii va permite acestuia sa recupereze banii cash printr-o multime de variante; timpul de operare a distributie depinde de reteaua mobila din tara respectiva.Pentru aceste servicii, beneficiarul sumei nu trebuie sa aiba un cont in banca, va avea o intreaga gama de locatii pentru a colecta fondurile si trebuie doar sa fie in posesia unui telefon mobil care poate primii SMS prin orice retea mobila.

Transferul international de bani cu ajutorul tehnologiei mobile este de mare ajutor muncitorilor plecati in strainatate care trimit bani familiei. Sursele de profit provenite de la imigranti constituie un venit important in multe tari aflate in curs de dezvoltare. Natiunile Unite estimeaza numarul imigrantilor in jur de 191 milioane, iar Banca Mondiala estimeaza o suma anuala la nivel international de 268 miliarde USD.

Alan Harper, Directorul Companiilor Strategy si New Business, a afirmat: "Aceasta alianta cu Citigroup constituie un pas important in dezvoltarea transferurilor bancare cu ajutorul tehnologiei mobile. Promovarea internationala a marcii Vodafone si alianta noastra de succes cu M-PESA din Kenia in colaborare cu serviciul transfer monetar de la Citigroup, ne permite realizarea unui un produs competitiv pe piata platilor bancare."

Micheal Joseph, CEO al companiei Safaricom din Kenia a declarat: "Transferul monetar al companiei Safaricom si Vodafone este un exemplu al progresului Africii in domeniul tehnologiei mobile. Am testat in Kenia reactia la platile serviciilor prin tehnologia mobila si suntem de parere ca avem de castigat din acest sector. De aceasta alianta a companiilor Vodafone si Citigroup pot sa mai beneficieze si alte tari din intreaga lume."

Francesco Vanni d'Archirafi, directorul companiei Citigroup Global Transaction Services din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, si presedintele Citibank Europe plc, a declarat: "Din alianta tehnologiei mobile Vodafone si din amprenta globala Citigroup vor beneficia comunitatile care folosesc transferul bancar. Suntem mandrii sa folosim reteaua noastra de distributie si sistemul de transfer monetar pentru a ajuta muncitorii sa transfere banii mai ieftin si mai sigur."


Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 873 ori