Reprezentantii Vodafone i se plang lui Boc de amenda decisa de CC

Vineri, 04 Martie 2011, ora 18:05
1541 citiri
Reprezentantii Vodafone i se plang lui Boc de amenda decisa de CC

Reprezentantii operatorului de telefonie mobila Vodafone au ridicat problema amenzii stabilite de Consiliul Concurentei (CC) in discutia avuta, vineri, la Guvern, cu premierul Emil Boc, spunandu-i acestuia ca, in opinia companiei, decizia este exagerata si ca o vor contesta in instanta, conform Mediafax.

Premierul Emil Boc si reprezentantii Vodafone au avut, vineri, la Palatul Victoria, o intalnire al carei principal subiect a fost legat de planurile de investitii ale companiei in Romania.

Surse oficiale au declarat agentiei MEDIAFAX ca reprezentantii Vodafone au ridicat in discutie si problema amenzii primite de la Consiliul Concurentei.

"Reprezentantii Vodafone au ridicat problema amenzii primite de la Consiliul Concurentei si i-au spus premierului ca, in opinia companiei, decizia este exagerata si va fi contestata in instanta", au aratat sursele.

Potrivit acestora, premierul a luat nota de pozitia Vodafone, fara sa raspunda.

In luna februarie, Consiliul Concurentei a amendat Orange Romania si Vodafone Romania cu 63 milioane de euro, pentru abuz de pozitie dominanta.

Orange a fost amendata cu 34,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 28,3 milioane de euro, reprezentand putin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor in 2010.

Presedintele Consiliului, Bogdan Chiritoiu, a declarat atunci ca aceasta este cea mai mare amenda decisa de institutie de la infiintare si ca operatorii au dreptul sa conteste in justitie.

Investigatia CC a fost declansata in anul 2006, ca urmare a unei plangeri depusa de Netmaster Communications SRL si are ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de catre Orange, Vodafone si Romtelecom pe piata serviciului de terminare a apelurilor la puncte fixe/mobile in propria retea publica de telefonie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenda, #boc, #consiliul concurentei, #vodafone , #stiri Vodafone