Profit France Telecom a scazut cu 8% in T3

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 13:09
1250 citiri
Profit France Telecom a scazut cu 8% in T3

France Telecom SA, cea de-a treia companie telefonica din Europa, a anuntat ca profitul din al treilea trimestru a scazut cu 8%, in ton cu asteptarile, in contextul in care companiile si populatia si-au redus cheltuielile, pe fondul crizei economice, relateaza Bloomberg, conform NewsIn.

Castigurile inainte de taxe, impozite, depreciere si amortazari (EBITBA) au scazut la 4,56 miliarde euro, de la 4,95 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania. Vanzarile au scazut la 12,7 miliarde euro, de la 13,6 miliarde euro. Analistii prevedeau, in medie, vanzari de 12,8 miliarde euro, potrivit unuii sondaj Bloomberg.

"Pe fondul mediului economic, al conditiilor sociale si de reglementare dificile, grupul isi demonstreaza capacitatea de a-si mentine performentele", a declarat directorul executiv, Didier Lombard. Compania ar trebui sa fie capabila sa "profite rapid de orice ameliorare a mediului economic", a adaugat el.

France Telecom, ca si concurentele Vodafone Group Plc si Deutsche Telekom AG, si-a reorganizat operatiunile pentru a reduce costurile si pentru a limita scaderea profitului, in contextul in care scaderea economiei a determinat consumatorii si companiile sa reduca cheltuielile.

Compania s-a mai confruntat cu o serie de 25 de sinucideri in randul angajatilor, din 2008 pana in prezent, sindicatele sustinand ca la baza acestora se afla eforturile de reorganizare.

France Telecom si-a suspendat, prin urmare, planurile de reorganizare. Suspendarea nu va avea niciun efect in 2009, din punct de vedere financiar, a declarat directorul financiar, Gervais Pellissier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profit, #france, #telecom, #companie, #telefonica, #companii , #stiri Vodafone