Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata telefoniei mobile in Europa de Vest a depasit 170 miliarde dolari, anul trecut

Piata telefoniei mobile in Europa de Vest a depasit 170 miliarde dolari, anul trecut

Serviciile de telefonie mobila folosite anul trecut de clientii si companiile din Europa de Vest au avut o valoare totala de peste 178,9 miliarde dolari datorita imbunatatirii serviciilor destinate intrprinderilor, potrivit unui studiu realizat de Gartner.

Studiul mai noteaza ca rata de penetrare a telefoniei mobile in Europa de Vest a ajuns la 106%, in septembrie anul trecut datorita inovatiilor tehnologice si ofertelor mult mai avantajoase la pret. Gartner preconizeaza ca in urmatorii ani se vor imbunatati tarifele pentru cei care calatoresc in strainatate, iar numarul persoanelor care folosesc telefonul mobilul pentru accesarea adresei de e-mail va creste cu 20% pana in 2010.

De asemenea, Gartner a realizat studiul Magic Qundrant care a impartit operatorii de telefonie mobila din Europa de Vest in patru categorii si anume aspiranti, jucatori de nisa, vizionari si lideri. Criteriile care au stat la baza clasificarii operatorilor vest europeni au fost capacitatea de executie si viziunea de ansamblu. Printre cei mai importanti operatori de telefonie mobila se numara KPN, Orange, Vodafone, Portugal Telecom, T-Mobile, TDC Mobile, Telia Sonera, TIM, Wind.

Astfel, potrivit Gartner, compania Vodafone este lider in furnizarea solutiilor de comunicatii mobile pentru companii. Pe piata romaneasca, Vodafone este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobila cu un total de peste 7,7 milioane de clienti, potrivit declaratiilor facute de companie la sfarsitul anului 2006. La nivel mondial, Vodafone are peste 200 de milioane de abonati in 27 de tari.

Pe locul doi se afla compania Orange care are o arie extinsa de acoperire in Europa de Vest, operatiuni mobile in noua tari europene precum si servicii dedicate companiilor multinationale. Infiintata in 1994, Orange opereaza, in prezent, in mai multe tari din Europa, Africa si Caraibe si are peste 50 de milioane de abonati. Compania este detinuta de grupul France Telecom si se numara printre partenerii FreeMove Alliance.

Orange este urmat de operatorul de telefonie mobila T-Mobile, prezent in Germania, Anglia, Olanda si Austria. T-Mobile este membru fondator a grupului FreeMove Alliance.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 857 ori