France Telecom si Deutsche Telekom isi vor fuziona filialele din Marea Britanie

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 13:16
1415 citiri
France Telecom si Deutsche Telekom isi vor fuziona filialele din Marea Britanie

France Telecom si Deutsche Telekom au decis sa-si fuzioneze filialele din Marea Britanie, devenind astfel cel dintai operator de telefonie mobila al tarii, au anuntat, marti, grupurile intr-un comunicat, citat de AFP, preluat de NewsIn.

Cele doua grupuri au inceput o serie de negocieri exclusive, pentru a reuni T-Mobile UK si Orange UK intr-o societate comuna, in cadrul careia fiecare va detine 50% din actiuni.

Cu circa 28,4 milioane clienti, noua societate va avea o cota de piata de 37% in Marea Britanie, depasind O2 si Vodafone.

"Vom deveni numarul unu si un numar unu puternic in Marea Britanie", a declarat directorul financiar France Telecom, Gervais Pellissier.

Zvonurile unei cooperari intre cele doua grupuri se intensificasera in ultimele zile.

"Piata britanica este cea de-a doua din Europa ca marime si, fara indoiala, una dintre cele mai dificile si mai competitive", a subliniat la randul sau directorul financiar Deutsche Telekom, Timotheus Hottges.

Marea Britanie este singura mare piata europeana in care functioneaza cinci mari operatori.

Deutsche Telekom cauta de mai mult timp o solutie pentru filiala britanica, ce are o situatie financiara dificila, dar pe care nu voia sa o restructureze fara un partener.

Operatiunea trebuie sa fie aprobata de autoritatile de supraveghere ale celor doua companii si de autoritatile de concurenta. Semnarea contractului este prevazuta pentru sfarsitul lunii octombrie.

 

#fuziune, # filiale, # operatori , #stiri Vodafone