Fondurile private de investitii, interesate de grupul de telefonie Hutchinson Essar

Miercuri, 10 Ianuarie 2007, ora 12:11
857 citiri

Fondurile private de investitii sunt din ce in ce mai interesate de grupul indian de telefonie Hutchinson Essar, dupa ce i-a crescut substantial valoarea de piata, a anuntat miercuri cotidianul Financial Times, informeaza Reuters.

Grupul britanic de telecomunicatii Vodafone Group Plc, rivalul indian Reliance Communications, si grupul Hinduja (tot din India) si Essar sunt toate interesate de achizitionarea participatiei detinute de Hutchinson Telecom la compania indina de telefonie Hutchison Essar.

Interesul pentru aceasta companie a crecut semnificativ, iar lupta pentru cumpararea actiunilor se da la sume de 18-20 de miliarde de dolari. In cursul anului trecut, compania Hutchison Essar a fost evaluata la 10 miliarde de dolari, potrivit Financial Times. Cotidianul a enumerat printre fondurile interesate de participarea la aceasta achizitie grupurile Blackstone, Kohlberg KravisRoberts, Carlyle si Texas Pacific Group, acestea urmand a participa la licitatie alaturi de grupul indian Reliance.

Grupul HutchisonTelecommunications International are o participatie formala de 67%. Unui alt potential actor interesat de achizitionarea acestei participatii, grupul Reliance Communications Ltd, i-a fost interzis accesul la documentele grupului de telefonie Hutchinson Essar, a adaugat Financial Times.

Vodafone detine deja un pachet de actiuni (10%) la operatorul indian Bharti Airtel, a carei valoare de piata este de 25,7 miliarde de dolari. Legislatia indiana prevede ca o companie straina nu poate detine mai mult de 74% din actiunile unei companii autohtone, motiv pentru care Vodafone va trebui sa o listeze la bursa sau sa incheie un partenerial cu o companie locala pentru 26% din actiuni, in cazul in care va prelua Hutchison Essar.

Daca va reusi acesta achizitie operatorul britanic va prelua controlul asupra unui jucator cheie pe piata cu cea mai mare crestere dar si cel mai mare potential la nivel mondial.

In ciuda incetarii operatiunilor pe mai multe piete, Arun Sarin, CEO Vodafone declarase, in noiembrie 2006, ca este interesat de achizitii selective, analistii fiind de parere ca aceste achizitii vor avea loc pe piatele emergente, in incercarea de a compensa ritmul lent de crestere al veniturilor de pe pietele europene saturate.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...