Fitch ameninta ca va retrograda Vodafone in cazul preluarii Kabel Deutschland

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 17:28
1470 citiri
Fitch ameninta ca va retrograda Vodafone in cazul preluarii Kabel Deutschland

Ratingul grupului de telefonie Vodafone ar putea fi coborat cu o treapta daca grupul britanic ca prelua Kabel Deutschland fara a adopta alte masuri pentru a-si reduce datoria, a avertizat miercuri agentia de evaluare Fitch Ratings.

Potrivit Fitch, posibila preluare a Kabel Deutschland pentru suma de 10 miliarde de euro ar creste gradul de indatorare al Vodafone peste pragul echivalent ratingului 'A minus' atribuit in prezent grupului britanic, se arata intr-un comunicat de presa.

In opinia agentiei de evaluare, Vodafone ar putea lua mai multe masuri pentru a contracara aceasta deteriorare a indicatorilor de indatorare, inclusiv vanzarea unei parti sau a a intregii participatii la Verizon Wireless.

"Provocarea strategica cu care se confrunta Vodafone este daca sa ramana un operator concentrat pe serviciile de telefonie mobila sau daca sa-si extinda operatiunile din domeniul liniilor fixe, asa cum au facut rivalii sai europeni. Germania este cea mai mare piata pentru Vodafone iar preluarea Kabel Deutschland ar da Vodafone o retea de mare viteza cu care sa concureze cu Deutsche Telekom", estimeaza Fitch.

Agentia de evaluarea estimeaza ca Vodafone nu va face achizitii in toate pietele sale importante din Europa si ca posibila preluare a Kabel Deutschland ar putea fi finantata din fondurile existente sau prin tragerea liniilor de credit existente.

Vodafone are 34 de milioane de utilizatori in Germania. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu aproximativ 403 milioane de clienti in intreaga lume, la 31 decembrie 2012. Compania are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#retrogradare Vodafone Fitch, #rating Vodafone Fitch, #preluare Vodafone Kabel Deutschland, #Vodafone servicii TV Germania , #stiri Vodafone