Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Euronet a achizitionat integral compania Brodos, furnizor de servicii prepaid in Romania

Euronet a achizitionat integral compania Brodos, furnizor de servicii prepaid in Romania

Euronet Worldwide Inc., furnizor mondial de plati electronice, a achizitionat 100 la suta din actiunile companiei Brodos SRL, care activeaza pe piata procesarii tranzactiilor electronice de vanzare a serviciilor de telefonie mobila preplatite, achizitia reprezentand intrarea pe cea de-a 12-a piata prepaid a Euronet.

Desi valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, nivelul acesteia este de ordinul a catorva milioane de euro, potrivit directorului de vanzari a Euronet Service SRL Romania, Bogdan Hristescu.

Acesta a precizat ca in 2007 Euronet intentioneaza sa demareze un proiect pilot pe piata romaneasca pentru implementarea unei retele proprii de ATM.

'Intentionam sa investim circa un milion de dolari pentru implementarea unor retele proprii de ATM-uri circa 200 sub sigla proprie printr-un proiect pilot, iar in functie de cum vom reusi sa tragem alte banci in acest proiect il vom extinde", a precizat Hristescu.

Reteaua POS a Brodos va fi utilizata pentru lansarea unei game extinse de produse prepaid pe piata din Romania, cum ar fi carduri de debit prepaid, servicii de plata a facturilor si transfer de bani pe langa serviciile de telefonie mobila prepaid.

'Ne angajam sa furnizam servicii de cea mai inalta calitate pe piata din Romania, iar expertiza noastra din domeniul serviciilor prepaid se va dovedi benefica pentru Brodos Romania, pe masura ce ne vom extinde prezenta pe piata prepaid din Romania', a declarat, miercuri, Jacob Claflin, managing director al Euronet Services SRL.

Euronet Romania activeaza in domeniul serviciilor de management externalizat al retelelor de ATM si POS si in domeniul furnizarii de software bancar de retail. Euronet a consolidat platforma de procesare a Brodos Romania, inclusiv toate conexiunile cu clientii si terminalele POS, in cadrul Transact - divizia prepaid a companiei localizata in Germania. Transact este un procesator independent de plati electronice lider de piata in prelucrarea serviciilor de reincarcare electronica pentru telefonia mobila prepaid din Germania. Serviciul de reincarcare al Brodos Romania este sustinut de centrul de operatiuni al Transact, care prelucreaza in prezent aproximativ 6 milioane de tranzactii lunar.

Euronet Services SRL este filiala din Romania a Euronet Worldwide, furnizor de servicii de management al retelelor de ATM, POS si carduri ale tertilor, precum si de servicii software de front office catre bancile din intreaga tara.

Grupul ofera la nivel mondial servicii de externalizare si consultanta, servicii integrate de software EFT, gateway pentru Organizatii Internationale de Card si servicii de reincarcare electronica a cartelelor pentru institutii financiare, operatori de telefonie mobila si retele de retail, precum si servicii de transfer electronic de bani si plata electronica a facturilor. Euronet opereaza si intretine cel mai mare grup pan-european de ATM-uri si cea mai mare retea independenta de ATM-uri din India.

Euronet este, de asemenea, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de incarcare-reincarcare electronica a cartelelor preplatite pentru telefonia mobila de tip prepaid. Compania detine licenta pentru transferul electronic de bani si plata electronica a facturilor, prin intermediul Euronet Payments and Remittance precum si centre operationale in SUA, Europa si Asia. Euronet prelucreaza tranzactii de reincarcare electronica in peste 265.000 de terminale POS de la aproximativ 157.000 puncte de retail din Europa, Asia Pacific, Africa si SUA, avand 26 de reprezentante internationale prin intermediul carora deserveste clienti din peste 80 de tari.

Infiintata in 2001, Brodos Romania este o companie specializata in procesarea achizitiilor electronice de spatiu de ocupatie pentru telefonia mobila prepaid, in principal la terminalele POS din Romania. In prezent, compania ofera servicii de reincarcare la peste 14.000 de puncte de prezenta.

Brodos Romania are contracte de procesare cu Vodafone S.A. si Orange S.A., cei mai mari doi operatori de telefonie mobila din Romania. Compania are, de asemenea, relatii directe cu cei mai importanti distribuitori de servicii de reincarcare electronica (prepaid) de pe piata, precum si cu retaileri importanti si retele de benzinarii. Brodos Romania ofera si carduri prepaid pentru apeluri telefonice la mare distanta si carduri pentru servicii de Internet.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2342 ori