Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ericsson construieste retea de 3G in Cehia

Ericsson construieste retea de 3G in Cehia

Producatorul suedez de echipamente de telecomunicatii Ericsson a anuntat ca a castigat un important contract referitor la constructia unei retele de telefonie 3G pentru filiala din Cehia a operatorului britanic Vodafone.Ericsson a precizat ca noua retea va fi terminata pana la sfarsitul lunii iunie 2006, data de la care filiala Vodafone Czech Republic va putea incepe sa ofere servicii de telefonie 3G. Nici Ericsson si nici Vodafone nu au oferit nici un fel de detalii in legatura cu pretul acestui contract.

In luna martie 2005 grupul britanic Vodafone Group PLC., cel mai mare operator de telefonie mobila din lume dupa cifra de afaceri, a incheiat un acord cu grupul canadian Telesystems International Wireless (TIW) pentru preluarea a 79 la suta din capitalul MobiFon (Romania) si a tuturor actiunilor Oskar Mobil (Cehia), pentru suma de 3,5 miliarde de dolari, la care s-au adaugat si datoriile celor doi operatori de circa 950 milioane dolari.

Datoriile operatorului roman de telefonie se cifrau la circa 200 milioane dolari. In urma avizului Comisiei Europene, achizitia MobiFon si Oskar Mobil de catre grupul Vodafone a fost incheiata la 31 mai 2005.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 862 ori