Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cica putem inghiti roaming mai scump decat restul Europei

Cica putem inghiti roaming mai scump decat restul Europei
Operatorii romani din domeniul telefoniei mobile nu doresc reglementarea imediata a tarifelor de roaming aplicate utilizatorilor individuali, considerand ca piata va reduce in mod natural aceste tarife, informeaza un comunicat transmis vineri de Ministerul Integrarii Europene (MIE).Aceasta este principala concluzie a reuniunii desfasurate vineri, in care s-a urmarit elaborarea unei pozitii a Romaniei fata de propunerea Comisiei Europene privind Regulamentul pentru tarifele de roaming. La discutii au participat reprezentanti ai MIE, ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, ai Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si operatori de telefonie mobila.
Reprezentantii Vodafone si Orange au aratat ca o reducere a tarifelor de roaming poate duce la cresterea tarifelor nationale, mentionand si ca o reglementare excesiva a pietei poate reduce concurenta.

Comisia Europeana a propus plafonarea tarifelor de roaming atat pentru piata de gros (tarifele practicate de operatori intre ei pentru utilizarea retelelor), cat si pentru piata de detail (pretul convorbirii roaming perceput utilizatorului final). Prin propunerea de regulament, Comisia urmareste protectia consumatorilor, astfel incat utilizatorii de telefonie mobila sa nu plateasca tarife excesive pentru serviciile de roaming in cadrul Comunitatii. De asemenea, se urmareste stimularea concurentei intre operatorii de telefonie mobila.

Propunerea Comisiei se afla, in prezent, in procedura de codecizie, adica forma finala a Regulamentului va fi decisa de statele membre, reunite in Consiliul UE, si de Parlamentul European.

Bloombiz
si
Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 602 ori