Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEO Vodafone Arun Sarin, contestat de actionari

CEO Vodafone Arun Sarin, contestat de actionari
Directorul executiv al Vodafone, Arun Sarin, a confirmat astazi ca cea mai mare companie de telefonie mobila din lume se confrunta cu o incetinire a dezvoltarii, pe multe din pietele importante.Sarin, citat de presa internationala, a declarat ca se bucura de sprijinul Consiliului Director, dar se pare ca se fac presiuni ca actualul director sa fie inlocuit. Cel putin trei institutii- Morley Fund Management, Standard Life si Hermes- vor vota maine, la intalnirea anuala, impotriva realegerii lui Sarin. Surse apropiate companiei sustin ca detinatorii a cel putin 10% din actiuni isi vor arata nemultumirea fata de planurile lui Sarin de a administra criza, la care se vor adauga abtinerile venite din partea detinatorilor a inca 5% din actiuni.
A"Luam deciziile corecte, insa, atunci cand treci prin schimbari de genul celor prin care trecem noi acum, pot exista persoane nemultumite de ceea ce se intamplaA" a declarat Sarin.

Indicatorii financiari ai primului semestru arata scaderi ale profitului in Germania si Italia cu 2,9% respectiv 3,4%, in timp ce in Spania si in Marea Britanie cresterile au fost de numai 15, respectiv 1,3 %.

Diferenta dintre cresterile de doar 1.3% din Europa si cele din restul lumii, care ajung la 13.9%, este frapanta. Datele arata ca, per total, grupul a inregistrat o crestere de 6.4%, din aprilie pana in iunie. Reprezentantii companiei inca se asteapta ca profiturile pe acest an sa creasca cu 5 - 6,5% fata de anul precedent.

Actiunile Vodafone au scazut cu 25% in ultimele 12 luni. In total, grupul si-a adaugat alti 4,5 milioane de utilizatori, ajungand la 186,8 de milioane.


Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 678 ori