"Bursele Vodafone pentru Liceu" sprijina 155 de elevi

Vineri, 20 Octombrie 2006, ora 11:51
1294 citiri

Vodafone Romania si World Vision Romania anunta ca 155 de absolventi de scoala generala din mediul rural, care au obtinut rezultate bune la invatatura, dar nu au avut posibilitati materiale pentru a-si continua studiile la liceu beneficiaza de programul Bursele Vodafone pentru Liceu.Programul este dezvoltat de Vodafone Romania, in parteneriat cu World Vision Romania, in judetele Cluj, Iasi, Bacau, Valcea si Dolj, pentru o perioada de 4 ani, incepand din toamna anului 2005.

"Vodafone Romania a ales sa investeasca in programe educationale, din convingerea ca educatia poate sa contribuie decisiv la dezvoltarea si prosperitatea tarii. Bursele Vodafone pentru Liceu reprezinta unul dintre cele mai importante programe ale noastre, prin care oferim o sansa la educatie si la un viitor mai bun copiilor de la sate cu bune performante scolare. La un an de la lansarea programului, suntem foarte mandri sa vedem ca bursierii nostri au obtinut rezultate excelente la invatatura. Acest lucru ne aduce o mare satisfactie si ne determina sa ne continuam angajamentul de a fi cat mai aproape de nevoile comunitatii", a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer Vodafone Romania.

"Cu sprijinul Vodafone Romania am dezvoltat, incepand de anul trecut, un program educational care s-a bucurat de un succes deosebit. Peste 90% dintre elevi au terminat acest an scolar cu medii finale intre 8 si 10. In acelasi timp, 21 din cei 155 de elevi din acest program au participat la Olimpiade, unde au obtinut rezultate foarte bune. Credem ca Bursele Vodafone pentru Liceu ofera o sansa reala acestor copii de a-si valorifica intregul lor potential si a-si dezvolta o cariera de succes, in viitor", a spus Aurora Popp, Programme Officer, World Vision Romania.

Programul "Bursele Vodafone pentru Liceu" se desfasoara in beneficiul a 155 de liceeni, selectionati dupa criterii de performanta scolara, potential de dezvoltare, si motivatie.

In anul scolar 2005 - 2006, World Vision Romania a trasat planuri de dezvoltare pentru fiecare din cei 155 de elevi. In plus, ONG-ul a monitorizat performantele scolare ale elevilor si i-a ajutat sa se dezvolte in domeniile in care exceleaza. Copiii au beneficiat, de asemenea, de suport psihologic pentru a se integra mai usor in mediul liceal si urban.

Cu sprijinul Vodafone Romania, World Vision Romania a organizat pentru elevii din program excursii la diferite obiective turistice cum sunt Castelul Bran sau Pestera Ursilor, un concurs de Craciun cu premii - "Mesagerul lui Mos Craciun", un seminar de informare despre HIV/SIDA, precum si programul educational "Educatie pentru un stil de viata sanatos".

Vodafone Romania a asigurat toate costurile asociate programului, cum sunt cele legate de cazarea in camine, hrana, transport, materiale scolare si asistenta medicala.

Suma totala estimata a fi investita in acest program este de peste 600.000 de euro, pentru o perioada de 4 ani.

Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc., inregistra 6.735.094 de clienti, la data de 30 iunie 2006. Vodafone este cea mai mare comunitate mobila din lume, cu divizii in 27 de tari si retele partenere in alte 33 de tari. Cu o gama completa de servicii de telecomunicatii mobile de voce si de date, Vodafone ofera in prezent servicii catre 186.8 de milioane de clienti din intreaga lume.