Afacerile iQuest au scazut cu 17% in 2009

Marti, 18 Mai 2010, ora 12:14
1640 citiri
Afacerile iQuest au scazut cu 17% in 2009

Compania iQuest, furnizor german de solutii si servicii IT de business, a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 8,3 milioane de euro, in scadere cu 17% fata de anul anterior, cand a raportat 10 milioane euro, si mizeaza in 2010 pe revenirea la un business asemanator celui din 2008, relateaza NewsIn.

De asemenea, iQuest vizeaza si majorarea afacerilor pe piata romaneasca.

Astfel, daca in 2009 doar 6% din cifra de afaceri a companiei a fost realizata pe piata locala, in acest an procentul va creste la 11%.

"Pe piata din Romania, iQuest este prezenta de circa trei ani, iar in mod mai intens de la inceputul anului 2009, cand s-a inceput abordarea mai structurata a pietei printr-o campanie de promovare si s-a extins echipa de vanzari.

Cele mai vandute solutii pe plan local sunt aplicatiile de analiza si raportare (Business Intelligence), de planificare a resurselor (ERP), de management al documentelor si de management al relatiei cu clientii (CRM)", a declarat directorul general al iQuest, Cornel Brody.

Compania iQuest, infiintata in anul 1997 in Germania, are o echipa de peste 280 de specialisti.

iQuest ofera solutii si servicii pentru companii din Germania, Marea Britanie, Romania, Elvetia, Franta si Suedia.

Compania detine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca si Brasov, sediul central la Frankfurt am Main si birouri de consultanta la Bucuresti, Budapesta, Paris si Göteborg.

In 2009, compania si-a facut intrarea si pe piata aplicatiilor pentru smartphones, prin infiintarea diviziei iQapps.

Pana in prezent, aceasta linie de afaceri a dezvoltat trei produse: Trip Journal, iCommando si iDrive.

TripJournal este aplicatia desemnata de Google la finele anului trecut drept numarul 1 mondial la categoria turism iar iCommando este primul joc din lume de tip first person shooter pentru sistemul de operare Android.

Clientii iQuest isi desfasoara activitatea in diverse domenii, precum servicii financiare, telecomunicatii, logistica, productie, comert, IT, farmaceutica, media, servicii postale.

In portofoliul companiei se regasesc companii precum HP, Vodafone, Lloyd's, Cora, Pinnacle, Hyperwave, Magyar Posta, Libri, EMC, Qnamic, Ireland.com, Mega Image sau Virgin Atlantic.

Pe piata locala, produsele iQuest se adreseaza cu precadere companiilor cu cifre de afaceri de peste 10 milioane de euro si cu un numar de angajati mai mare de 70. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#afaceri, #iquest, #it, #scadere , #stiri Vodafone