Vodafone a gasit solutia in India: traficul de date

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 18:16
1490 citiri
Vodafone a gasit solutia in India: traficul de date

Grupul Vodafone estimeaza pentru urmatorii doi ani triplarea veniturilor aferente serviciilor de date de pe piata din India, in urma cresterii nivelului de utilizare a smartphone-urilor.

Contributia traficului de date la rezultatele financiare totale se va ridica la 10% in urmatorii doi ani, de la aproximativ 3 procente, inregistrate in luna septembrie, a declarat Samaresh Partida, director de strategie al Vodafone Mumbai, citat de Bloomberg.

Servicii precum cele bancare si aplicatii care ii ajuta pe fermieri sa isi sporeasca productivitatea vor contribui la cresterea utilizarii de date, a completat acesta.

Traficul de date, in crestere si in Romania

Vodafone a inregistrat si in Romania o crestere puternica a veniturilor din Internet pe mobil, in primul semestru al anului financiar 2011-2012, cu 164% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui raport prezentat la inceputul lunii noiembrie 2011.

Veniturile totale pentru Vodafone Romania au atins 410,7 milioane de euro in prima jumatate a anului financiar 2011-2012, incheiat la 30 septembrie 2011. Veniturile totale pentru trimestrul doi au fost in crestere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit rezultatelor publicate de Vodafone.

Vodafone a investit 2,2 miliarde de dolari in India

Operatorii de telefonie mobila din India, inclusiv Vodafone si Bharti Airtel, incearca sa creasca facturile, care erau de mai putin de doi dolari anul trecut, promovand serviciile de inalta tehnologie, precum cele de video streaming.

Vodafone India a cheltuit 2,2 miliarde de dolari in 2010 cumparand licente pentru servicii de ultima generatie, dupa ce concurenti precum Telenor ASA si NTT DoCoMo au impins costul apelurile telefonice la valori foarte mici.

"In aces moment cresterea traficului de date este fenomenala, insa are o baza foarte mica, asa ca facem eforturi pentru a dezvolta segmentul de date cat mai rapid posibil", a declarat Parida.

Vodafone ar putea, de asemenea, sa ia in considerare achizitia competitorilor pentru a-si mari holdingul, dupa ce guvernul indian a inlesnit legile privind fuziunile si achizitiile.

Actiunile Vodafone au scazut cu 0,6% pana la 178.40 pence in tranzactia de luni de pe bursa din Londra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#Vodafone Internet, #Internet pe telefon, #Vodafone India, #vodafone romania , #Rezultate financiare