Veniturile Vodafone au scazut in T2, pe seama dificultatilor din sudul Europei

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 14:47
1352 citiri
Veniturile Vodafone au scazut in T2, pe seama dificultatilor din sudul Europei

Veniturile companiei britanice Vodafone Plc au scazut in trimestrul al doilea din 2012 cu 7,7%, deoarece castigul de pe pietele emergente nu a compensat declinul din sudul Europei.

Pe baza organica, care nu ia in calcul achizitiile, renuntarea la active si fluctuatiile valutare, veniturile au crescut cu 0,6%, la 9,98 miliarde de lire sterline, in perioada aprilie - iunie 2012.

Vineri dimineata, actiunile Vodafone au scazut cu 1,7%, la 180 penny, la bursa de la Londra.

"In ciuda conditiilor dificile de pe piete, mai ales in Sudul Europei, continuam sa inregistram progrese in domenii cheie, cum ar fi companiile si pietele emergente, mentinand in acelasi timp un control strict al costurilor", a declarat directorul general al companiei britanice, Vittorio Colao.

In mai, Vodafone Plc si-a revizuit in scadere estimarile privind obiectivele pe termen mediu din cauza reducerii cheltuielilor consumatorilor in Europa de Sud-Est, iar autoritatile de reglementare au sporit presiunile asupra celui mai mare operator de telefonie din lume.

La fel ca alte companii importante, si Vodafone este afectata de masurile de austeritate adoptate in Europa, unde consumatorii se confrunta cu majorarea taxelor, a inflatiei si stoparea cresterii salariilor, ceea ce a determinat reducerea cheltuielilor.

Vineri, Vodafone Romania a anuntat ca numarul clientilor a ajuns la aproape 7,8 milioane, in scadere cu 1,8% fata de perioada similara din anul anterior, in timp ce veniturile din servicii ale companiei s-au diminuat cu 4,5% comparativ cu acelasi interval.

Rolul coșurilor speciale pentru colectat gunoiul în gestionarea deșeurilor
Rolul coșurilor speciale pentru colectat gunoiul în gestionarea deșeurilor
Gestionarea eficientă a deșeurilor reprezintă o preocupare tot mai mare în societatea modernă și utilizarea corectă a coșurilor pentru selectat deșeuri este crucială pentru a menține un...
Cum să obții coafuri ca la salon acasă? Sfaturi practice de la experți
Cum să obții coafuri ca la salon acasă? Sfaturi practice de la experți
Ai avut vreodată momentul acela când te-ai uitat în oglindă după o vizită la salon și te-ai întrebat: „Oare cum pot să obțin acest look fabulos acasă?”. Ei bine, nu ești singură....
#Vodafone venituri T2, #Vodafone evolutie actiuni, #Vodafone declin sudul Europei, #Vodafone clienti , #Rezultate financiare