Verizon preia 45% din actiunile Vodafone. Vezi valoarea tranzactiei

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 13:14
1692 citiri
Verizon preia 45% din actiunile Vodafone. Vezi valoarea tranzactiei

Verizon Communications Inc a ajuns la un acord pentru achizitia participatiei de 45% a Vodafone Group din cadrul companiei mixte Verizon Wireless din Statele Unite, valoarea tranzactiei fiind de aproximativ 130 miliarde dolari.

Preluarea a 45% din actiunile Vodafone Grup de catre Verizone este cea mai mare tranzactie din istorie de la achizitia Mannesmann din anul 2000 de catre Vodafone, transmite Bloomberg. Actiunile Vodafone avansau, luni, cu 4,6%, pana la 215,75 penny, nivel la care valoarea de piata a Vodafone este de 103,8 miliarde lire sterline (161,4 miliarde dolari).

Reprezentantii conducerii Verizon nu au aprobat inca termenii tranzactiei, a spus o persoana apropiata discutiilor, citata de Bloomberg, adaugand, insa aprobarea tranzactiei urmeaza sa primeasca unda verde cat de curand.

Vodafone este implicata in a doua cea mai mare tranzactie din istorie prin vanzarea afacerii wireless din Statele Unite catre Verizon Communications. Aceasta din urma va controla 100% din Verizon Wireless daca tranzactia se va incheia cu succes. A mai existat o mare tranzactie in istorie, intre AOL si Time Warner, de 164 miliarde dolari, dar cei doi giganti au renuntat la fuziune.

#Verizon preluare Vodafone, #achizitie actiuni Vodafone Verizon , #Management