Vodafone vrea sa preia cea mai mare firma de cablu din Germania

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 10:43
2076 citiri
Vodafone vrea sa preia cea mai mare firma de cablu din Germania

Grupul britanic Vodafone Group Plc a inaintat saptamana trecuta o oferta neoficiala pentru Kabel Deutschland, cel mai mare operator de televiziune prin cablu din Germania, o tranzactie estimata la 10 miliarde de euro, au declarat marti, pentru Bloomberg, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Discutiile oficiale nu au inceput inca deoarece Kabel considera ca pretul sugerat de Vodafone este prea scazut, sustin sursele.

In februarie, surse anonime au declarat pentru Reuters ca Vodafone a angajat banca americana Goldman Sachs pentru consilierea in vederea unei posibile oferte pentru Kabel Deutschland, pentru a se extinde in cea mai mare economie europeana.

Reprezentantii Vodafone si Kabel Deutschland au refuzat sa comenteze informatia.

Daca Vodafone va reusi sa preia Kabel Deutschland, va fi cea mai importanta achizitie a companiei britanice din 2007, cand a intrat pe piata din India.

Totusi, analistii sunt pesimisti privind incheierea unui acord, dupa ce saptamana trecuta Vodafone a anuntat ca va dobandi acces la reteaua VDSL a grupului german Deutsche Telekom AG, ceea ce va permite companiei britanice sa ofere servicii de Internet si televiziune clientilor din Germania.

Cele doua firme au semnat un acord de cooperare care va permite Vodafone sa ofere Internet la o viteza de 50 de megabits pe secunda, televiziune prin Internet si video la cerere via reteaua terestra a Deutsche Telekom. Cooperarea dintre cele doua companii ar urma sa fie lansata pana la finele acestui an, dupa ce acordul va fi aprobat de organismele de reglementare din Germania.

Companiile europene de telecomunicatii au inceput sa imparta retelele in incercarea de a mentine sub control costurile pe fondul incetinirii economiei. La inceputul acestui an, Vodafone a anuntat un acord similar cu Telefonica SA in Spania.

Vodafone are 34 de milioane de utilizatori in Germania. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu aproximativ 403 milioane de clienti in intreaga lume, la 31 decembrie 2012.

Compania are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#preluare Vodafone Germania, #servicii TV Vodafone Germania, #achizitie companie cablu Vodafone, #operator cablu TV Vodafone , #Investitii