Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vodafone Romania: Impozitul pe constructiile speciale va afecta capacitatea de a investi

Vodafone Romania: Impozitul pe constructiile speciale va afecta capacitatea de a investi


Aplicarea unui impozit pe constructiile speciale va avea impact negativ asupra capacitatii de a investi pe termen lung, au declarat reprezentantii Vodafone Romania, care "au incredere ca autoritatile vor actiona pentru a asigura predictabilitatea mediului de afaceri".

"Stim ca exista discutii despre un nou posibil impozit pe constructiile speciale. Avem incredere ca autoritatile vor actiona pentru a asigura predictabilitatea mediului de afaceri. In urma licitatiei de anul trecut, operatorii mobili au contribut cu 700 de milioane de euro la bugetul de stat. De asemenea, taxele de utilizare a spectrului pe care le vom plati incepand de anul viitor sunt cu 40% mai mari decat cele anterioare licitatiei. O noua taxare va avea cu siguranta un impact negativ asupra capacitatii noastre de a investi pe termen lung", au declarat reprezentantii Vodafone Romania la solicitarea Mediafax.

Vodafone Romania este al doilea operator local de telefonie mobila. In 2012, afacerile companiei au urcat cu 1,7%, la 3,46 miliarde de lei, iar profitul net a atins 502,2 milioane de lei, de la 425,5 milioane de lei. in 2011.

Reprezentantii Orange Romania, liderul pietei de telefonie mobila, au afirmat ca adoptarea actului normativ privind impozitul pe constructiile speciale va avea un efect negativ asupra operatorilor de telecom, cu impact direct in profitabilitate si, implicit, in valoa investitiilor planificate pentru 2014.

"Consideram ca proiectul de ordonanta de urgenta nu respecta principiul predictibilitatii si stabilitatii fiscale, cu atat mai mult cu cat nu au existat nici consultari publice pe marginea acestui proiect de de act normativ", au spus vineri reprezentantii operatorului.

Si reprezentantii Romtelecom si Cosmote Romania au criticat intentia Guvernului privind aplicarea unui impozit de 1,5% pe contructiile speciale si au afirmat ca Romania are nevoie de investitii in infrastructura telecom, nu de taxe suplimentare, care sunt in contradictie dezvoltarea societatii informationale.

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, companiile vor plati un impozit pe constructii speciale de 1,5% din valoarea constructiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1391 ori