Vodafone ar putea achizitiona compania TelstraClear din Noua Zeelanda

Marti, 05 Iunie 2012, ora 10:24
1451 citiri
Vodafone ar putea achizitiona compania TelstraClear din Noua Zeelanda

Compania de telefonie Telstra din Australia a anuntat marti ca negociaza vanzarea diviziei sale din Noua Zeelanda, TelstraClear, filialei Vodafone din Noua Zeelanda, dar nu exista certitudinea ca se va ajunge la un acord.

Telstra a primit o oferta din partea filialei Vodafone din Noua Zeelanda, cel mai mare operator de telefonie mobila din acesta tara, pentru achizitionarea TelstraClear. Aceasta companie se confrunta cu scaderea veniturilor si cheltuieli de capital ridicate, din cauza costurilor legate de reconstructia retelei sale, in urma cutremurului din 2011 din Christchurch.

"Vodafone este mai puternica pe partea de telefonie mobila, iar TelstraClear are o retea mai extinsa in Noua Zeelanda, deci tranzactia ar putea avea loc", a declarat James Lindsay, director la Tyndall Asset Management.

Filiala Vodafone din Noua Zeelanda, subsidiara a Vodafone Group Plc din Marea Britanie, are aproximativ 2,5 milioane de clienti in Noua Zeelanda, avand o cota de piata de aproape 50%.

Vodafone revizuieste in scadere estimarile de profit

Luna trecuta, Vodafone Plc si-a revizuit in scadere estimarile privind obiectivele pe termen mediu din cauza reducerii cheltuielilor consumatorilor in Europa de Sud-Est, iar autoritatile de reglementare au sporit presiunile asupra celui mai mare operator de telefonie din lume.

Pentru anul fiscal care s-a incheiat la 31 martie, Vodafone a raportat rezultate in linie cu estimarile analistilor, avansul de pe pietele emergente, Germania si Turcia compensand declinul din Spania si Italia.

La fel ca alte companii importante, si Vodafone este afectata de masurile de austeritate adoptate in Europa, unde consumatorii se confrunta cu majorarea taxelor, a inflatiei si stoparea cresterii salariilor, ceea ce a determinat reducerea cheltuielilor.

Profitul operational in anul fiscal care s-a incheiat la 31 martie a scazut cu 1,3%, la 14,5 miliarde de lire sterline (22,9 miliarde de dolari), de la 14,7 miliarde de lire sterline in urma cu un an. Pentru acest an fiscal compania se asteapta la un profit operational ajustat de 11,1 - 11,9 miliarde de lire sterline.

In Romania, veniturile Vodafone au scazut, in anul fiscal 2011-2012, incheiat la 31 martie, cu 2,7%, pana la 812,1 milioane euro comparativ cu anul fiscal anterior, in timp ce numarul clientilor a ajuns la 7,94 milioane, in scadere cu 1,25 milioane abonati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Vodafone achizitie Noua Zeelanda, #Vodafone TelstraClear, #vodafone rezultate financiare, #Vodafone achizitie piete externe , #Investitii