Marii operatori de telefonie mobila din Germania isi unesc fortele pentru a simplifica platile mobile

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 10:45
6394 citiri
Marii operatori de telefonie mobila din Germania isi unesc fortele pentru a simplifica platile mobile

Deutsche Telekom, Telefonica Deutschland, Vodafone si TREVICA, o companie detinuta de MasterCard, vor colabora pentru dezvoltarea unei noi platforme mobile si accelerarea dezvoltarii platilor mobile in Germania, a anuntat MasterCard la Mobile World Congress.

Cei trei operatori de telefonie mobila reprezinta 80% dintre abonatii din Germania, ceea ce inseamna ca bancile si institutiile financiare vor avea posibilitatea sa dezvolte la nivel de masa servicii de plati mobile pentru consumatori.

In loc de conectarea la un operator individual de telefonie mobila, bancile emitente se pot conecta acum la TREVICA si vor avea acces la mai multi operatori de telefonie mobila, cu o singura integrare a platformei TREVICA.

"Ne dorim sa ajutam bancile sa ajunga la cat mai multi consumatori, cu plati sigure NFC. Reducand costul pentru banci la integrare si timpul necesar intrarii pe piata, avem incredere ca vom avea in Germania un model ce va fi functional in intreaga Europa, a spus Stefano Parisse - Group Director Consumer Services la Vodafone.

Tranzitia catre formele digitale de plata este pe un trend ascendent

Tranzitia catre formele digitale de plata este pe un trend ascendent pe masura ce tot ce mai multi consumatori vor sa realizeze cumparaturi in siguranta.

"Mergem in continuare pe drumul nostru de a face din platile mobile o metoda uzuala pentru toata lumea. Parteneriatul pe care l-am incheiat este inca un pas in aceasta directie", a adaugat Peter Vasco, Senior Vice President Business Unit Payment la Deutsche Telekom

Michael Kurz, Vice President Digital Partnership la Telefonica Deutschland a adaugat ca "platile mobile au intrat deja pe piata germana. Acest nou parteneriat va accelera utilizarea si acceptarea platilor mobile si va aduce mai multa eficienta si transparenta printre diversii jucatori din piata."

"Alaturarea celor mai buni jucatori din domeniul bancar si mobil, va face platile mobile omniprezente in toate retelele, la fel cum sunt sms-urile in prezent", a mai spus Pawel Rychlinski, Division President pentru Germania si Elvetia la MasterCard. "Incepem schimbarea regulilor de joc in Germania, iar pe parcursul anului 2014 ne vom extinde in mai multe tari din Europa."

#mastercard servicii, #deutsche telekom, #telefonica Deutschland, #Vodafone servicii , #Investitii